European Union External Action

 

EEAS RSS Feeds

Displaying 79011 - 79020 of 93833

The European Union takes good note of today's Constitutional Court ruling declaring the vetting law in line with the Albanian constitution.

The EU encourages the Albanian authorities to start swiftly with the implementation of the evaluation of judges and prosecutors. This is essential for the advancement of Albania's EU-accession process and long awaited by the Albanian citizens.

The European Commission will support Albania in conducting a thorough and credible vetting process by leading the International Monitoring Operation.

Languages:

Bashkimi Evropian i kushton vëmendje të veçantë vendimit të sotëm të Gjykatës Kushtetuese për shpalljen e ligjit të vetingut në përputhje me Kushtetutën e Shqipërisë.

Bashkimi Evropian i inkurajon autoritetet shqiptare të nisin me shpejtësi zbatimin e vlerësimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve. Kjo është thelbësore për përparimin e procesit të anëtarësimit të Shqipërisë në BE dhe është pritur gjatë nga qytetarët shqiptarë.

Languages:

The EU contributes 5 million euros to Phase V of the IMF's Regional Technical Assistance Centre in the Caribbean.

On December 19th, the day of the Association Council with Ukraine, a number of financing agreements were signed between the European Commission and the Ukrainian government. This is further demonstration of the EU's ongoing commitment to Ukraine and to the dynamic reform process in this country.

19 грудня, у день засідання Ради асоціації ЄС-Україна, Європейська Комісія та Уряд України підписали низку важливих фінансових угод. Вони є свідченням того, що ЄС продовжує підтримувати Україну та її динамічний процес реформ.

Languages:

Pages