European Union External Action

 

EEAS RSS Feeds

Displaying 77061 - 77070 of 89845

Credible enlargement process key to driving transformation and anchoring stability in Southeast Europe

Languages:

Procesi i besueshëm i zgjerimit, çelës i nxitjes së transformimit dhe ankorimit të stabilitetit në Evropën Juglindore

Verodostojan proces proširenja ključ za transformaciju i jačanje stabilnosti u jugoistočnoj Evropi

Languages:

Komisioni Evropian miratoi sot Paketën e tij vjetore të Zgjerimit. Ai vlerësoi se ku ndodhen vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqia lidhur me zbatimin e reformave kyçe politike dhe ekonomike, si dhe çfarë duhet bërë për të trajtuar sfidat që mbeten. Komisioni rekomandon, ndër të tjera, që Shtetet Anëtare të marrin në konsideratë hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë. Kjo, gjithsesi, varet krejtësisht nga progresi i besueshëm dhe i prekshëm i zbatimit të reformës në drejtësi, në veçanti nga rivlerësimi i gjyqtarëve dhe prokurorëve ("vetingu").

The project is implemented under the EU-sponsored Programme on “Sustainable Management of Water Resources in rural areas in Uzbekistan” aims to provide further assistance in the water sector of the country.

Проект реализуется в рамках Программы Европейского Союза (ЕС) "Устойчивое управление водными ресурсами в сельских местностях в Узбекистане», который направлен на обеспечение дальнейшего содействия водному сектору страны.

The EU Chiefs of Defence have met in Brussels for their second Military Committee meeting of the year 2016.

Pages