European Union External Action

 

EEAS RSS Feeds

Displaying 58551 - 58560 of 79141

Erasmus+ Conference Kampala Uganda May 5, 2017

The EU Delegation hosted a conference to mark the 30th anniversary of Erasmus+ as part of activities to celebrate the 60th anniversary of the signing of the Treaties of Rome

On the occasion to mark the 30th anniversary of Erasmus+, the European Union's flagship programme promoting education, youth training and sport, the EU Delegation hosted a conference debating opportunities and the future of Europe

In recognition and appreciation of Liberia’s rich cultural heritage, the European Union has sponsored the production of a new edition of the book “Legends of Liberia”, a collection of stories from each of the nation’s tribes originally collected by the Australian traveller Peter Pinney in encounters with storytellers. The new edition is illustrated by Liberian-born Italian artist Luca Bai Varaschini.

Speech by the High Representative / Vice-President Federica Mogherini at the opening session of the 2017 London Conference on Somalia

Le 11 mai 2017, au camp Kassaï à Bangui, une cérémonie a marqué la fin de la formation du 3ème bataillon d’infanterie territorial (BIT3) des forces armées centrafricaines (FACA) par les instructeurs de la mission de l’Union européenne EUTM RCA (European Union Training Mission).

High Representative/Vice President Federica Mogherini today announced new support for Somalia worth €200 million at the London Conference on Somalia, where partners agreed on a Security Pact for the country.

Languages:

Federica Mogherini annonce une nouvelle aide en faveur de la Somalie d’un montant de 200 millions d’euros lors de la conférence de Londres

Languages:

Dear citizens of Albania, dear friends,

Languages:

Të dashur qytetarë shqiptarë, të dashur miq,
 
Sot po ju drejtohem me shqetësim të madh. 
 
Gjatë javëve të fundit, janë bërë disa përpjekje për të promovuar dialogun mes partive politike në Shqipëri nga përfaqësues të BE-së, përfshirë edhe mua, si dhe nga partnere të tjerë ndërkombëtarë. 
Kemi dëgjuar me vëmendje shqetësimet dhe pritshmëritë e të gjitha palëve, duke u përpjekur të ndihmonim për gjetjen e një zgjidhjeje për krizën në vazhdim.

Languages:

On May 11th a nation-wide communication campaign “Open Europe”, which will explain rights and obligations related to the visa free travel to 30 European countries was launched in Ukraine.

Pages