European Union External Action

 

EEAS RSS Feeds

Displaying 77361 - 77370 of 86924

 

ЕХ-ны улс орнуудын хооронд Шенгений бүс гэгдэх болсноос хойш аялал жуулчлал хийхэд тун хялбар болсон.

Чанар, өвөрмөц шинж, боломжуудыг Европын дээд боловсролын байгууллагуудаас хүртэж болно.

ЕУ е активна во широк опсег на теми, од човекови права до транспорт и трговија. Листа на теми во која е сумирано што прави ЕУ во конкретна област, корисни врски до релевантни тела, закони и документи.

Надворешните политики на ЕУ, стратегиите, инструментите и мисиите поддржуваат стабилност, промовираат човекови права и демократија, настојуваат да шират просперитет и ја поддржуваат примената на владеењето на правото и доброто управување.

Од создавањето на таканаречената Шенген зона, патувањето помеѓу земјите на ЕУ стана многу полесно.

Квалитетот, разновидноста и можностите се помеѓу големиот број на придобивки на установите за високо образование во Европа.

ЕУ им нуди работни места на граѓаните на различни начини, исто така нуди јавни договори и обезбедува финансирање во форма на грантови за да поддржи проекти и организации.

인권, 교통, 무역에 이르기까지, EU는 광범위한 주제에 걸쳐 활발하게 활동하고 있습니다. 개별 분야에서 EU 활동을 요약하고 있는 주제 목록, 관련 단체, 법, 문서에 대한 유용한 링크.

안정성을 지원하고, 인권과 민주주의를 도모하며, 번영을 추구하고, 법치와 훌륭한 국가 경영의 시행을 지원하기 위한 EU의 대외 정책, 전략, 도구, 사절단.

Pages