Western Europe

Takk for godt samarbeid, Johanne og Mirko!

11/01/2019 - 15:44
News stories

Etter fire flotte og innholdsrike måneder ved delegasjonen, er det på tide for Mirko og Johanne å gi tøylene videre og la nye praktikanter få prøve seg. Vi takker for godt samarbeid.

 

Under oppholdet ved delegasjonen har Mirko og Johanne bidratt til delegasjonens daglige arbeid ved å blant annet skrive politiske rapporter, delta på en rekke seminarer, delta i møter sammen med delegasjonens politiske rådgivere og skrive saker til delegasjonens nettside og sosiale medier.

 

Hva har vært høydepunktet i løpet av praktikantoppholdet?

 

Johanne:

“Er det lov til å svare hele oppholdet?”, sier Johanne. “Å få være en del av delegasjonen og å lære hvordan EU jobber overfor Norge har vært veldig lærerikt og en flott erfaring. Men hvis jeg skal peke på noen særlige høydepunkter er det nødt til å være eventet vi arrangerte for alle traineene ved EU-landenes ambassader her i Oslo, og å se mitt eget navn på toppen av en politisk rapport som ble sendt til hovedkvarteret i Brussel. Det var stas!”.

 

Mirko:

“Jeg hadde jo jobbet ganske mye med EU-spørsmål før jeg startet praktikantoppholdet her ved delegasjonen. Derfor var det spennende - til forskjell fra de teoretiske diskusjonene om internasjonale relasjoner og europeisk samarbeid på universitet - å kikke bak kulissene av det europeisk-norske samarbeidet her på delegasjonen, og være med på en del spennende møter i det diplomatiske miljøet i Oslo, blant annet med norske statsråder”.

 

Johanne:

“Og så må jeg si at det har vært fint å få være en del av et så godt arbeidsmiljø - alle på delegasjonen er flotte folk som har tatt oss godt imot og tatt seg tid til å lære oss opp”.

 

Hva tar dere med dere videre?

 

Mirko:

“Innsikten om at samarbeidet mellom land og statsforbund kan være veldig kompleks, og at det ofte er detaljer som utgjør de store utfordringene i bilaterale og multilaterale relasjoner. Jeg har lært masse om EU og arbeidet i den diplomatiske tjenesten under oppholdet, og kan godt tenke meg å jobbe med sånne spørsmål også fremover”.

 

Johanne:

“Jeg tar med meg en bredere forståelse for det nære forholdet mellom EU og Norge og bedre innsikt i EUs mange arbeidsområder. Erfaringene og lærdommen fra denne perioden ved delegasjonen har definitivt gitt mersmak på å jobbe med europaspørsmål i fremtiden!”

 

Editorial Sections: