European Union External Action

EEAS RSS Feeds

Displaying 31 - 40 of 55

“Kemi përgjegjësinë që t’u themi vajzave tona se ato mund të bëhen çfarë të duan në jetë” – Federica Mogherini, Buletini për të Drejtat e Vajzave

Dënimi me vdekje është i papajtueshëm me dinjitetin njerëzor. Ai është një trajtim çnjerëzor dhe degradues, nuk ka asnjë efekt të vërtetuar parandalues dhe u mundëson gabimeve gjyqësore të bëhen të pakthyeshme dhe fatale.

Angazhimi i fortë i BE-së në udhën e Ballkanit Perëndimor drejt Bashkimit Evropian dhe angazhimi i udhëheqësve të Ballkanit Perëndimor janë rikonfirmuar në një numër takimesh shtesë të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Languages:

Federika Mogerini do të ketë një takim me presidentët Vuçiç dhe Thaçi më 31 gusht

Deklaratë nga Përfaqësuesja e Lartë/Zëvendëspresidentja Federica Mogherini dhe Komisioneri për Ndihmë Humanitare dhe Menaxhim të Krizave Christos Stylianides në Ditën Botërore Humanitare 2017

Samiti i Triestes do të jetë një mundësi për të diskutuar rrugët konkrete për forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe për të çuar më tej procesin e integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE

Rruga drejt anëtarësimit në BE për vendet e Ballkanit Perëndimor vazhdon, tha Përfaqësuesja e Lartë Federica Mogherini pas samitit të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP) në Dubrovnik, Kroaci.

Pages