European Union External Action

EEAS RSS Feeds

Displaying 21 - 30 of 55

Bashkimi Evropian ka kohë që ka mbështetur partnerët e saj në Ballkanin Perëndimor në rrugët e tyre përkatëse të integrimit dhe Këshilli Evropian riafirmoi mbështetjen e saj të qartë për perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor më 9 mars 2017

Më 19 mars, në takimin e pesëmbëdhjetë të Këshillit të Stabilizim Asocimit iu bë një vështrim marrëdhënieve midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimit Evropian, me fokus të veçantë mbi kriteret politike dhe ekonomike, si dhe mbi bashkëpunimin ekonomik.

Deklaratë e Përfaqësueses së Lartë / Zëvendëspresidentes Federica Mogherini dhe Komisionerit Johannes Hahn mbi zhvillimet më të fundit në Shqipëri

Languages:

Si në Nju Jork dhe ashtu edhe në Bruksel, BE këtë javë po punon me partnerët e Ballkanit Perëndimor për të përshpejtuar reformat dhe procesin e integrimit, duke përfshirë promovimin e bashkëpunimit efektiv rajonal.

Samiti BE-Ballkani Perëndimor riafirmoi sot në Sofje angazhimin e BE-së kundrejt partnerëve të saj të Ballkanit Perëndimor, duke përsëritur përkatësinë e rajonit në familjen evropiane. Samiti përcaktoi veprime për të forcuar bashkëpunimin në fushat e lidhjes, sigurisë dhe shtetit të së drejtës.

Barazia mes grave dhe burrave është një nga vlerat themelore të Bashkimit Evropian të mishëruara në traktatet tona. Bashkimi ynë është pionier i trajtimit të diskriminimit gjinor dhe mund të jemi krenarë me progresin e arritur: Evropa është një nga rajonet më të sigurta dhe më të barabarta për gratë në botë.

Këshilli i Stabilizimit dhe Asociimit vuri në dukje angazhimin e vazhdueshëm të Shqipërisë ndaj agjendës së reformave dhe theksoi se bashkë me përparësitë e tjera kyçe reforma gjyqësore mbetet thelbësore në procesin e anëtarësimit të Shqipërisë në BE dhe mund të jetë transformuese për reforma të tjera.

Languages:

Pages