European Union External Action

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 61

Astăzi, vaccinurile reprezintă răspunsul la provocările generate de pandemia COVID-19, care a afectat negativ viața socială și economică de pe glob.

Pe 18 ianuarie, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate / Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În data de 3 decembrie, joi, Parlamentul Republicii Moldova a votat o serie de propuneri legislative, inclusiv cu privire la limitarea puterii prezidențiale, depuse într-o manieră pripită și netransparentă.

Astăzi, Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate au prezentat planuri ambițioase de promovare a egalității de gen și a emancipării femeilor prin toate acțiunile externe ale Uniunii Europene.

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Sprijinirea Victimelor Torturii, aducem un omagiu victimelor torturii și ale altor tratamente crude, inumane sau degradante. Într-un moment în care întreaga lume își unește eforturile pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, drepturile omului trebuie să rămână în centrul bătăliei noastre.

Acordul de Asociere care include o Zonă de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător presupune o asociere politică și integrare economică mai puternică între UE și Republica Moldova (Moldova) și a contribuit la comerț în creștere constantă între parteneri din 2014. Asistența și sprijinul UE pentru reformele democratice au adus cetățenilor Moldovei beneficii concrete.

Serviciul European de Acțiune Externă publică informații privind politicile și acțiunile externe europene, informații care sunt destinate atât cetățenilor din UE, cât și publicului din întreaga lume.

 

Astăzi, Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană și devine o țară terță. Deși regretăm decizia Regatului Unit de a părăsi Uniunea noastră, respectăm pe deplin această alegere și suntem pregătiți să avansăm.

 

The annual Human Resources Report summarises the main achievements, policies implemented and important developments in the area of human resources and administration, both at Headquarters and in Delegations. It also provides detailed statistics on the EEAS population per category, gender, age and nationality.

Pages