European Union External Action

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 57

 

Astăzi, Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană și devine o țară terță. Deși regretăm decizia Regatului Unit de a părăsi Uniunea noastră, respectăm pe deplin această alegere și suntem pregătiți să avansăm.

 

The annual Human Resources Report summarises the main achievements, policies implemented and important developments in the area of human resources and administration, both at Headquarters and in Delegations. It also provides detailed statistics on the EEAS population per category, gender, age and nationality.

Începând cu data de 1 decembrie 2019, Josep Borrell Fontelles, din Spania, a preluat rolul de Înalt Reprezentant al UE/vicepreședinte. În calitate de șef al diplomației UE, acestuia îi revine sarcina de a defini și de a pune în aplicare politica externă, de securitate și de apărare a UE.

Lansat oficial la 1 ianuarie 2011, serviciul a fost creat prin Tratatul de la Lisabona, care a fost semnat în 2007 și a intrat în vigoare la sfârșitul anului 2009.

Serviciul European de Acțiune Externă colaborează îndeaproape cu alte instituții și organisme ale UE care joacă un rol în elaborarea politicii externe a UE.

Uniunea Europeană are un rol important în ceea ce privește diplomația, promovarea drepturilor omului, comerțul, ajutorul pentru dezvoltare și ajutorul umanitar, precum și în ceea ce privește colaborarea cu organizațiile multilaterale.

SEAE este serviciul diplomatic al Uniunii Europene. Serviciul îl ajută pe responsabilul-șef al UE în domeniul afacerilor externe – Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate – să execute politica externă și de securitate comună a Uniunii.

Sute de analize, mii de cazuri, implicarea zilnică a unor persoane din peste 14 țări în activități vizând peste 20 de state și limbi – o retrospectivă a activității EUvsDisinfo în combaterea dezinformării

Pages