European Union External Action

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 44

Uniunea Europeană ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește formarea coaliției guvernamentale.

Languages:

Parlamentul Republicii Moldova s-a reunit astăzi pentru a decide cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale.

Languages:

Find out how to vote in the European elections if you live outside your home country.

În această zi, în urmă cu 70 de ani, statele membre ale Organizației Națiunilor Unite s-au reunit pentru a adopta Declarația universală a drepturilor omului. Acest eveniment a adus laolaltă omenirea după cea mai mare tragedie din istoria sa. De atunci, am parcurs un drum lung.

Dezinformarea este un fenomen în continuă evoluție, cu un potențial ridicat de a influența în mod negativ procesele democratice
și dezbaterile societale. Având în vedere efectele negative din ce în ce mai pronunțate ale dezinformării asupra societății la
nivelul întregii Uniuni Europene, se impune o abordare coordonată, comună și durabilă pentru a o combate în mod cuprinzător.

Cu ocazia Zilei Justiției Penale Internaționale, UE își reafirmă angajamentul de a combate impunitatea pentru cele mai grave infracțiuni și încălcări ale dreptului internațional umanitar.

Observațiile ÎR/VP Mogherini cu privire la încălcările drepturilor omului, democrației și statului de drept în Republica Moldova

Languages:

Declarație comună

Invalidarea netransparentă a alegerilor pentru primăria Chișinăului, confirmată de Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova în seara zilei de 25 iunie, privează cetățenii Chișinăului de primarul lor ales în mod democratic, dl Andrei Năstase, care a obținut în mod clar majoritatea voturilor la alegerile din 3 iunie.

Această decizie subminează încrederea cetățenilor moldoveni în instituțiile statului. Trebuie remarcat faptul că niciunul dintre participanți nu a solicitat anularea alegerilor.

Înaltul Reprezentant Federica Mogherini propune astăzi, cu sprijinul Comisiei Europene, un Instrument financiar european pentru pace (EPF). EPF este un fond extrabugetar pentru perioada următorului cadru financiar multianual, proiectat pentru prevenirea conflictelor, menținerea păcii și consolidarea securității internaționale în întreaga lume, în beneficiul cetățenilor și partenerilor noștri.

Pages