European Union External Action

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 57

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Sprijinirea Victimelor Torturii, aducem un omagiu victimelor torturii și ale altor tratamente crude, inumane sau degradante. Într-un moment în care întreaga lume își unește eforturile pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, drepturile omului trebuie să rămână în centrul bătăliei noastre.

Acordul de Asociere care include o Zonă de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător presupune o asociere politică și integrare economică mai puternică între UE și Republica Moldova (Moldova) și a contribuit la comerț în creștere constantă între parteneri din 2014. Asistența și sprijinul UE pentru reformele democratice au adus cetățenilor Moldovei beneficii concrete.

Serviciul European de Acțiune Externă publică informații privind politicile și acțiunile externe europene, informații care sunt destinate atât cetățenilor din UE, cât și publicului din întreaga lume.

 

Astăzi, Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană și devine o țară terță. Deși regretăm decizia Regatului Unit de a părăsi Uniunea noastră, respectăm pe deplin această alegere și suntem pregătiți să avansăm.

 

The annual Human Resources Report summarises the main achievements, policies implemented and important developments in the area of human resources and administration, both at Headquarters and in Delegations. It also provides detailed statistics on the EEAS population per category, gender, age and nationality.

Începând cu data de 1 decembrie 2019, Josep Borrell Fontelles, din Spania, a preluat rolul de Înalt Reprezentant al UE/vicepreședinte. În calitate de șef al diplomației UE, acestuia îi revine sarcina de a defini și de a pune în aplicare politica externă, de securitate și de apărare a UE.

Lansat oficial la 1 ianuarie 2011, serviciul a fost creat prin Tratatul de la Lisabona, care a fost semnat în 2007 și a intrat în vigoare la sfârșitul anului 2009.

Serviciul European de Acțiune Externă colaborează îndeaproape cu alte instituții și organisme ale UE care joacă un rol în elaborarea politicii externe a UE.

Uniunea Europeană are un rol important în ceea ce privește diplomația, promovarea drepturilor omului, comerțul, ajutorul pentru dezvoltare și ajutorul umanitar, precum și în ceea ce privește colaborarea cu organizațiile multilaterale.

Pages