European Union External Action

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 14

Az Egyesült Királyság a mai napon kilép az Európai Unióból, és harmadik országgá válik. Sajnálattal nyugtázzuk az Egyesült Királyságnak az Uniónkból való kilépésre vonatkozó döntését, de teljes mértékben tiszteletben tartjuk ezt a döntést, és készen állunk arra, hogy a soron következő feladatokat elvégezzük.

The annual Human Resources Report summarises the main achievements, policies implemented and important developments in the area of human resources and administration, both at Headquarters and in Delegations. It also provides detailed statistics on the EEAS population per category, gender, age and nationality.

2019. december 1-je óta a spanyol Josep Borrell Fontelles tölti be az EU főképviselőjének/alelnökének tisztségét. Az EU vezető diplomatájaként ő felel az EU kül-, biztonság- és védelmi politikáinak a kialakításáért és végrehajtásáért.

A hivatalosan 2011. január 1-jén elindított szolgálatot a 2007-ben aláírt és 2009 végén hatályba lépett Lisszaboni Szerződés hozta létre Európai Külügyi Szolgálat néven.

Az Európai Külügyi Szolgálat szorosan együttműködik azon uniós intézményekkel és szervekkel, amelyek részt vesznek az uniós külpolitika alakításában.

Az Európai Unió fontos szerepet tölt be a diplomáciában, az emberi jogok előmozdításában, a kereskedelemben, a fejlesztésben és a humanitárius segítségnyújtásban, valamint a multilaterális szervezetekkel való együttműködésben.

Az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) az Európai Unió diplomáciai szolgálata. Az EKSZ segíti az EU külügyi vezetőjét – az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét – az Unió közös kül- és biztonságpolitikájának végrehajtásában.

Több száz elemzés, több ezer eset, több mint 14 ország közreműködői, több mint 20 államot és nyelvet felölelő munka – az EUvsDisinfo dezinformáció elleni tevékenységének eddigi mérlege

Pages