European Union External Action

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 17

Az Európai Bizottság és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a mai napon ambiciózus terveket terjesztett elő annak érdekében, hogy az Európai Unió valamennyi külső fellépése keretében elősegítsék a nemek közötti egyenlőséget és a nők társadalmi szerepvállalásának növelését.

A kínzás áldozatainak támogatásáért létrehozott nemzetközi napon tisztelettel adózunk mindazoknak, akik kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód áldozataivá váltak. A koronavírus-világjárvánnyal való megbirkózásért folytatott világszintű közös küzdelem során továbbra is központi kérdésként kell kezelnünk az emberi jogokat. A mai napon hangot adunk annak a több százezer embernek, akik kínzás áldozatául estek és azoknak, akiket ma vetnek kínzás alá.

Az Európai Külügyi Szolgálat az uniós külső politikákról és tevékenységekről folytat kommunikációt az uniós polgárokkal és a célközönséggel világszerte.

Arra törekszünk, hogy az általunk közzétett tartalom minél könnyebben hozzáférhető legyen a felhasználók számára. Mindazonáltal észszerű egyensúlyt kell teremtenünk egyrészt a különböző uniós nyelveket és nem uniós helyi nyelveket beszélők iránti tisztelet, másrészt olyan gyakorlati megfontolások között, mint az időszerűség, a hatékonyság és az uniós adófizetők által finanszírozott fordítási költségek.

Az Egyesült Királyság a mai napon kilép az Európai Unióból, és harmadik országgá válik. Sajnálattal nyugtázzuk az Egyesült Királyságnak az Uniónkból való kilépésre vonatkozó döntését, de teljes mértékben tiszteletben tartjuk ezt a döntést, és készen állunk arra, hogy a soron következő feladatokat elvégezzük.

The annual Human Resources Report summarises the main achievements, policies implemented and important developments in the area of human resources and administration, both at Headquarters and in Delegations. It also provides detailed statistics on the EEAS population per category, gender, age and nationality.

2019. december 1-je óta a spanyol Josep Borrell Fontelles tölti be az EU főképviselőjének/alelnökének tisztségét. Az EU vezető diplomatájaként ő felel az EU kül-, biztonság- és védelmi politikáinak a kialakításáért és végrehajtásáért.

A hivatalosan 2011. január 1-jén elindított szolgálatot a 2007-ben aláírt és 2009 végén hatályba lépett Lisszaboni Szerződés hozta létre Európai Külügyi Szolgálat néven.

Az Európai Külügyi Szolgálat szorosan együttműködik azon uniós intézményekkel és szervekkel, amelyek részt vesznek az uniós külpolitika alakításában.

Pages