European Union External Action

Deklaratë e Shefes së Zyrës së BE-së/PPBE dhe shefave të misioneve të BE-së në Kosovë

Prishtinë, 29/05/2020 - 18:03, UNIQUE ID: 200529_17
Joint Statements

"Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, si parim kyç i sundimit të ligjit, ne ftojmë të gjithë aktorët politikë të Kosovës që ta zbatojnë atë. Tani i takon Kuvendit që t’i ndërmerr hapat e nevojshëm kushtetues, në përputhje me vendimin e Gjykatës.

BE u bën thirrje të gjithë liderëve politikë që të përmbahen nga gjuha nxitëse dhe ta shprehin mospajtimin e tyre ekskluzivisht në mënyrë paqësore dhe demokratike."

Seksionet editoriale: