European Union External Action

Declarația Înaltului Reprezentant/Vicepreședintelui Federica Mogherini și a comisarului Johannes Hahn privind situația politică din Republica Moldova

Bruxelles, 09/06/2019 - 16:06, UNIQUE ID: 190609_1
Statements by the HR/VP

Uniunea Europeană ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește formarea coaliției guvernamentale.

Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reformele și principiile de bază consacrate în Acordul de asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii care stau la baza relațiilor noastre. Acesta este, totodată, lucrul pe care și-l doresc și pe care îl merită în primul rând cetățenii Republicii Moldova.

Având în vedere evoluțiile ulterioare deciziilor luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică.

Languages:

Autor