European Union External Action

Velkommen, Mirko og Johanne

28/08/2018 - 10:22
News stories

Mandag 27. august begynte Johanne Stavdal Engh og Mirko Moser-Abt som studentpraktikanter ved delegasjonen. De skal være her i nesten fire måneder og gleder seg til å lære mer om det politiske samarbeidet mellom EU og Norge.

Johanne og Mirko med ambassadør Thierry Béchet

Johanne studerer master i statsvitenskap ved Universitetet i København, og har bakgrunn fra internasjonale studier med historie ved Høgskolen i Lillehammer. Hun har tidligere vært praktikant ved Den norske ambassaden i Sarajevo i Bosnia-Hercegovina.

 

Mirko er tysk, tar for tiden en mastergrad statsvitenskap, og har tidligere bodd i Norge i over to år. Han har bakgrunn fra Albert- Ludwigs-Universität Freiburg (Tyskland), SciencesPo Aix (Frankrike), og Universitetet i Oslo. I tillegg har han blant annet praksis fra en politisk stiftelse i Brussel og en industriforening i Berlin.

 

-Jeg gleder meg til å lære hvordan EU og delegasjonen jobber i praksis overfor Norge, både overfor offentlig og privat sektor, og til å bli bedre kjent med flere av de konkrete arbeidsområdene til EEAS, sier Johanne.

 

-Forholdet mellom Norge og EU er spesielt, sier Mirko. Selv om samarbeidet er veldig tett i dag bestemte Norge seg  - i motsetning til andre skandinaviske land - til å ikke bli med i EU i 1994. Dette kompliserte forholdet vil jeg gjerne lære om. Siden jeg har jobbet mye med handelspolitikk de siste månedene håper jeg også å kunne videreutvikle denne kompetansen her ved Delegasjonen.

 

-Vi gleder oss rett og slett veldig til de neste fire månedene her, sier begge.

 

Neste ledige praktikantperiode er fra januar 2019, og lyses ut i løpet av høsten.

 

Editorial Sections: