European Union External Action

Izjava visoke predstavnice Federice Mogherini i komesara Johannesa Hahna o usvajanju reformskog zakona o akcizama u BiH

Bruxelles, 15/12/2017 - 13:47, UNIQUE ID: 171215_27
Statements by the HR/VP

Izjava visoke predstavnice EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednice Evropske komisije, Federice Mogherini i komesara Johannesa Hahna o usvajanju reformskog zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini

Usvajanje izmjena i dopuna paketa Zakona o akcizama u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine jutros je važno postignuće. Ova odluka će dati novi podstrek reformama koje su potrebne kako bi se obezbijedila dugoročna finansijska stabilnost zemlje.

Omogućit će Bosni i Hercegovini da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture, uz bitnu podršku međunarodnih partnera među kojima je i Evropska unija. Ovo će zauzvrat otvoriti put ka prijeko potrebnim investicijama i radnim mjestima, te će pružiti značajan poticaj rastu.

Usvojene mjere su neophodne za budući prosperitet građana i odajemo priznanje zastupnicima oba doma Parlamenta što su donijeli tešku kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih građana. Evropska unija i međunarodne finansijske institucije će pomno pratiti provedbu ovog zakona.

Languages:

Author