European Union External Action

Informare de presă: Declarațiile de presă ale Înaltului Reprezentant/vicepreședintelui Josep Borrell și ale miniștrilor de Externe din Georgia, Republica Moldova și Ucraina

Brussels, 23/06/2021 - 10:52, UNIQUE ID: 210623_9
Invitations for the press

Joi, 24 iunie, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, îi va primi la Bruxelles pe vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, David Zalkaliani, prim-ministrul interimar, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, și ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. Ei vor discuta posibilitățile unei cooperări consolidate în continuare între UE și cei trei parteneri asociați, în cadrul politicii incluzive a Parteneriatului Estic.

După întrevedere, în jurul orei 9:10 [Ora de vară din Europa Centrală (CEST)], Înaltul Reprezentant/vicepreședintele și cei trei miniștri aflați în vizită vor face declarații de presă. Ținând cont de măsurile de precauție COVID-19, prezența fizică a jurnaliștilor va fi limitată.

Declarațiile de presă vor fi transmise în direct pe teritoriul Europei prin satelit, iar înregistrarea audiovizuală completă a întâlnirii și a declarațiilor de presă va fi disponibilă în Sala de presă a Consiliului.

 

Mai multe informații:

Site-ul Parteneriatului Estic

Site-ul Delegației UE în Georgia

Fișă informativă privind relațiile UE-Georgia

Site-ul Delegației UE în Republica Moldova

Fișă informativă privind relațiile UE-Moldova

Site-ul Delegației UE în Ucraina

Fișă informativă privind relațiile UE-Ucraina

 

Contacte:

Nabila Massrali

Adam Kaznowski

 

Autor