European Union Election Observation Mission
Kosovo 2017 Municipal & Mayoral Elections

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 15

Shefi i Misionit, Alojz Peterle, prezantoi raportin final të zgjedhjeve lokale të 22 tetorit, 2017, gjatë një konference për media të marten, më 13 shkurt, në Prishtinë.

Shefi i Misionit Vëzhgues, Z Alojz Peterle, Deputet i Parlamentit Evropian, prezantoi sot gjetjet preliminare të Misionit të Bashkimit Evropian për Vëzhgimin e Zgjedhjeve (EU EOM) për rundin e dytë të zgjedhjeve për kryetarë të komunave në Kosovë të mbajtur me 19 nëntor.

Zgjedhjet konkurruese dhe të mirë-administruara në pjesën më të madhe të Kosovës, ndërkohë që shqetësime të thella vazhdojnë për procesin demokratik në zonat me shumicë serbe të Kosovës

Prishtinë, 22 shtator, 2017 Zëvendës Shefi i Misionit, Marian Gabriel, u përshëndet me 20 vëzhgues afatgjatë (LTO), të cilët u nisën nga qendra e Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve sot në mëngjes për në zonat e tyre të caktuara nëpër të gjitha komunat e Kosovës.

PRISHTINË, 15 shtator, 2015 Alojz Peterle, Shefi i Misionit të Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve në Kosovë nga Bashkimi Evropian (EU EOM) dhe anëtari i Parlamentit Evropian nga Sllovenia, zyrtarisht lansoi misionin e BE-së për vëzhgimin e zgjedhjeve lokale të 22 tetorit në Kosovë.

Following an invitation from the President of Kosovo, the European Union (EU) has deployed an Election Observation Mission (EU EOM) to observe the Municipal Elections, scheduled for 22 October, 2017. The EU EOM is led by Alojz Peterle, a member of the European Parliament from Slovenia. This will be the fourth EU EOM deployed to Kosovo.

Election observation is a vital EU activity aiming to promote democracy, human rights and the rule of law worldwide.

Pages