Vanuatu and the EU

Comisarul Várhelyi discută viitorul Parteneriatului Estic cu reprezentanții societății civile

Brussels, 05/12/2019 - 16:58, UNIQUE ID: 191205_29
Press releases

Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, participă astăzi la Bruxelles la Forumul Societății Civile al Parteneriatului Estic „EaP4EU: Unirea forțelor pentru un parteneriat bilateral avantajos”.

 

Forumul adună peste 200 de reprezentanți ai societății civile din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Uniunea Europeană pentru a discuta strategiile și oportunitățile de consolidare a parteneriatului dintre UE și guvern, precum și societățile din cele șase țări.

 

Adresându-se la forum, Comisarul Várhelyi a declarat: „O societate civilă puternică este un motor-cheie pentru consolidarea democrației, responsabilității publice, promovării drepturilor omului și rezilienței. Rolul Forumului Societății Civile și al organizațiilor pe care le reprezentați vor fi esențiale în conturarea viitorului unui Parteneriat Estic de succes pe tot parcursul mandatului meu.”

 

Cea de-a 11-a Adunare Anuală a Forumului Societății Civile pentru Parteneriatul Estic, care se desfășoară în perioada 4-6 decembrie, se concentrează pe potențialul soluțiilor tehnologice și digitale de reformă în domeniul statului de drept și al guvernării. Componenții includ activiști ai societății civile și reprezentanți ai guvernului din Parteneriatul Estic, precum și oficiali ai UE. Imaginile sunt disponibile pe EbS.

 

Secțiuni editoriale: