Curaçao and the EU

Од непристапните планини во Северна Македонија до Оскарите

25/06/2021 - 11:22
Видео

 

Тие ја екранизираа приказната за една од последните одгледувачки на диви пчели во Европа... и завршија на црвениот килим, со две номинации за Оскар! Со „Медена земја’’, македонската режисерка Тамара Котевска не’ потсетува на потребата да се живее во хармонија со природата, како и на важната улога на авторите на документарни филмови – да патуваат по светот и да донесат приказни кои може да направат промена.

 

Исто така видете

Languages:
Tags:

Автор