Delegation of the European Union
to the United Nations - New York

Norske Maria Navarro Skaranger tildelt EUs litteraturpris 2020!

08/06/2020 - 12:52
News stories

Forfatter Maria Navarro Skaranger er blant de talentfulle vinnerne av EUs litteraturpris 2020. Prisen fikk hun for sin kritikerroste roman ''Bok om sorg (Fortellingen om Nils i skogen)''.

Foto: Pernille Marie Walvik

 

Vi gratulerer Maria Navarro Skaranger som en av årets 13 mottakere av EUs litteraturpris!

Den norske forfatteren tar på imponerende vis opp aktuelle temaer med stor originalitet. ''Bok om sorg (Fortellingen om Nils i skogen)'' er 26-åringen fra Oslo sin andre roman og handler om en ung mann på rundt 30 år som har tatt sitt eget liv. Gjennom anekdoter, tilsynelatende trivielle hendelser og minner, forteller søsteren historien om familien før og etter Nils.

''Jeg synes det er stas å få prisen, det er tre norske og svært gode forfattere som har fått den før meg: Ida Hegazi Høyer, Gustein Bakke, Carl Frode Tiller. Det er morsomt å se at boka blir henta fram igjen nå, for det er faktisk 2 år siden den kom ut. Og jeg gleder meg til å lese vinnerne fra de andre landene, som nå får oversatt deler til engelsk'', sier Skaranger.

Målet med EUs litteraturpris er å sette søkelyset på kreativiteten og den mangfoldige rikdommen av Europas samtidslitteratur innen fiksjon, samt å spre europeisk kvalitetslitteratur og oppmuntre til større interesse for litterære verker på tvers av landegrensene i Europa. Arbeidene til de utvalgte vinnerne (ett per land som deltar i prisen på rotasjonsbasis) vil nå et bredere og internasjonalt publikum, og berøre lesere på tvers av nasjonale og språklige grenser.

Prisen er finansiert av Kreativt Europa, EUs program for kulturell og kreativ sektor, som har som formål å styrke kulturelt samarbeid og mangfold i Europa.

Les mer om de andre vinnerne her

 

Editorial Sections: