Представництво Європейського Союзу в Україні

Spennende måneder ved delegasjonen

07/06/2019 - 14:26
News stories

Tiril og Marie foran Stortinget

 

Etter fem måneder på delegasjonen takker vårens traineer Marie Svean og Tiril Eid Barland for seg. Siden starten av januar har de vært en del av delegasjonens seksjon for politikk, presse og informasjonsarbeid. Vi ønsker dem lykke til med nye muligheter og utfordringer fremover!

"Jeg har lært masse her disse fem månedene, og den kunnskapen skal jeg definitivt ta med meg videre i utdanningen og arbeidslivet senere. Siden Norge og EU samarbeider tett på mange områder har jeg lært masse om EUs arbeid innenfor alt fra energi til kultur. Og selvfølgelig har jeg lært mye om EU!", sier Tiril.

"Jeg har lært mye mer om hvordan diplomatiet fungerer, og bredden av det norske samarbeidet med EU. Jeg har generelt lært mye og fått en erfaring jeg tror jeg vil ha nytte av senere i livet", sier Marie.

Som trainee bidrar man både i de daglige gjøremålene på kontoret, men er også med på møter, briefinger og andre arrangementer rundt omkring. Med andre ord er arbeidsdagene på delegasjonen varierte og Marie og Tiril har vært med på litt av hvert.

"Jeg synes det har vært gøy å gjøre research, skrive rapporter og sette seg inn i mange forskjellige temaer. Spesielt gøy er det når man har skrevet noe som blir sendt til Brussel! Og det har selvfølgelig vært veldig morsomt å bli kjent med traineer fra EU-landenes ambassader i Oslo gjennom traineenettverket vårt", sier Tiril

"Ja, helt enig, traineenettverket har vært en veldig fin måte å bli kjent med nye mennesker på fra hele Europa", sier Marie og legger til: "Europadagene i Trondheim var også veldig interessant og spennende å få være med på. Der fikk jeg muligheten til å møte mange forskjellige trønderske aktører og se mange forskjellige prosjekter som på en eller annen måte er knyttet til EU eller Europa, og fikk på den måten se en ny side av Trøndelag som jeg ikke har sett tidligere."

Som traineer har Marie og Tiril hatt ansvaret for å lede traineenettverket ToMs, som består av alle traineene ved EU-landenes ambassader i Oslo. Denne våren har traineenettverket blant annet besøkt Utenriksdepartementet og Stortinget.

 

Traineeordningen

Delegasjonen tar hvert år imot traineer i både vår- og høstsemesteret. Neste ledige periode er fra våren 2020. Mer informasjon er tilgjengelig her: https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage_en/39144/Traineeship%20in%20EU%20Delegation

 

Редакторські розділи: