Делегација на Европската Унија во Република
Северна Македонија

Амбасадорот Жбогар ја претставува во интервју за МРТВ новата кампања на ЕУ за поддршка на еко-активизмот #ZaCistoKakoDomaIsto

31/05/2019 - 13:27
Видео

Делегацијата на ЕУ започна кампања насловена „За чисто како дома исто“ со цел да помогне во подигнувањето на јавната свест за заштитата на животната средина, да ги поддржи еко-активистите, да поттикне повеќе луѓе да им се приклучат на таквите активности во нивните соседства, како да ги охрабри градоначалниците да развијат сопствени еколошки активности во општините

Languages: