Delegacioni i Bashkimit Europian në Republikën
e Maqedonisë së Veriut

EEAS RSS Feeds

Displaying 21 - 30 of 230

Bashkimi Evropian dhe Këshilli i Evropës nisin një fushatë të re që ka për qëllim luftimin e gjuhës së urrejtjes në Ballkanin Perëndimor.

Delegacioni dhe ndërtesat e tjera zyrtare dhe monumentet në Shkup u ndriçuan me ngjyrë portokalle më 25 nëntor, duke dërguar një mesazh simbolik për një të ardhme pa dhunë.

Rimagjinimi i arsimit dhe bërja e tij më të mirë pas pandemisë së Covid-19 ishte tema e diskutimit midis nxënësve dhe përfaqësuesve të qeverisë, BE-së dhe UNICEF-it në Shkup.

 

Në takim Kryeministri Zaev e falënderoi ambasadorin Gir për ndihmën e Bashkimit Evropian për tejkalimin e pandemisë me KOVID-19, me anë të ndihmës së dhënë humanitare dhe mbështetjen financiare.

Në Samitin e Sofjes për Ballkanin Perëndimor më 10 nëntor 2020, udhëheqësit nga rajoni ranë dakord të forcojnë bashkëpunimin me qëllim që të zhvillojnë një treg të përbashkët rajonal dhe të zbatojnë një tranzicion të gjelbër dhe dixhital. BE-ja miraton dhe mbështet këto angazhime, të cilat do të jenë të dobishme për rritjen e zhvillimit socio-ekonomik dhe përshpejtimin e rrugës së rajonit drejt Bashkimit Evropian.

Mbi 100 ngjarje të brendshme me më shumë se 3,400 pjesëmarrës dhe mbi 120 folës të ftuar. Këto janë disa nga arritjet e vitit të parë të Shtëpisë së Evropës në Shkup. Krijuar si një vend për të rinjtë për t'u takuar, për të krijuar kontakte dhe ide mbi atë si të formojnë një të ardhme më të mirë për veten e tyre dhe Maqedoninë e Veriut, suksesi i Shtëpisë së Evropës frymëzoi Delegacionin për të hapur qendra të ngjashme në qytete të tjera.

Kolumnë e përbashkët globale nga Komisionerja Jutta Urpilainen dhe Drejtoresha Ekzekutive e UNICEF-it Henrietta Fore

Pages