Delegacioni i Bashkimit Europian në Republikën
e Maqedonisë së Veriut

EEAS RSS Feeds

Displaying 11 - 20 of 230

Shëndeti mendor dhe arsimi cilësor në një kohë pandemie ishin temat e dy debateve të para që Ambasadori Dejvid Gir dhe homologët e tij nga Prishtina dhe Beogradi patën me nxënës të shkollave të mesme nga rajonet kufitare. Debatet provuan se shqetësimet dhe aspiratat e adoleshentëve janë identike dhe se takimet e këtij lloji i inkurajojnë ata të jenë edhe më të zëshëm për çështjet me të cilat përballen dhe kështu të ndihmojnë ata që janë përgjegjës për përcaktimin e zgjidhjeve.

'Historia ime' është titulli i një varg debatesh që do emitohen drejtpërdrejt dhe do të adresojnë shqetësimet e të rinjve në vend. Ndërsa ndajnë përvojat personale, pjesëmarrësit do të diskutojnë tema duke filluar nga aktivizmi i të rinjve dhe vullnetarizmi deri te lajmet e rreme dhe mbrojtja e mjedisit. Episodi i parë ishte i rezervuar për programin më të njohur të BE-së për të rinjtë - Erasmus +.

Përfaqësuesi i Lartë / Nënkryetari Josep Borrell u takua sot me Zëvendës Kryeministrin Nikolla Dimitrov dhe Ministrin e Jashtëm Bujar Osmani të Maqedonisë së Veriut.

Afati i fundit për aplikim është: 29 Janar 2021, ora 15.00 CET.
Më shumë informacione do të gjeni në dokumentet e bashkangjitura.

Me huatë e shpërndara përmes bankave komerciale, Bashkim Europiani, BERZH dhe donatorët tjerë mbështesin sipërmarrjet e vogla dhe të mesme për të arritur standardet e BE-së dhe të bëhen më konkurruese, ndërsa në të njëjtën kohë të jenë më ekologjike. Ekziston gjithashtu mbështetja për pronarët e shtëpive për t’i bërë objektet e tyre me më shumë efikasitet energjetik.

Detajet mund t’i gjeni në linkun më poshtë

Afati i fundit për aplikim: 21 Janar 2021

Pages