Delegacioni i Bashkimit Europian në Republikën
e Maqedonisë së Veriut

Shtypi dhe media

Languages: Македонски Në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë, Bashkimi Evropian kremton pasurinë e diversitetit njerëzor dhe të drejtën e çdo njeriu të krenohet me atë që është, ta përcaktojë identitetin e vet, dhe të dashurojë personin që zgjedh. Teksa bota është e
Languages: English Македонски Tash më me shpërndarjen e Kuvendit para zgjedhjeve të 12 prillit, e përshëndes sjelljen e disa ligjeve të rëndësishme reformuese, përfshirë edhe atë për Prokurorinë Publike, për Këshillin e Prokurorëve Publikë si dhe për Sistemin e Automatizuar për Menaxhimin e Rasteve
Languages: English Македонски amb_council_roundrable_28_jan_2020_al.pdf press Category:  Speeches of the Ambassador Regions: Republic of North Macedonia Editorial Sections: Republic of North Macedonia Unique ID:  200128_8 Press Location:  Shkup
Nga prodhimi dhe shpërndarja e maskave, vizorëve dhe mjeteve dezinfektuese për ata që u duhen më së shumti deri në ofrimin e ndihmës juridike dhe psikologjike për grupet e cenueshme ose nëpërmjet ndihmës së arsimit onlajn. Kjo është përafërsisht shtrirja e aktiviteteve që mbi 20 projekte të
    Të gjithë në Bashkimin Evropian duhet të ndjehen të sigurt dhe të lirë të jenë vetvetja. Ne kemi nevojë për barazi për të gjithë dhe barazi në çdo kuptim të fjalës. Duke qenë forca globale për të mirë që ka respektimin e të drejtave të njeriut dhe dinjitetit midis vlerave themeluese të saj dhe
Flamuri shtetëror dhe ai i BE-së u ngritën më 9 maj para një prej spitaleve kryesore në Shkup, në nder të mjekëve dhe infermierëve që punojnë pa u lodhur duke luftuar koronavirusin. Solidariteti që ata përfaqësojnë dhe solidariteti që BE-ja ia ofroi vendit dhe rajonit bëri moton e shënimit të Ditës
Videos: 
20 год. ДЕЛЕГАЦИЈА НА ЕУ / 20 VITE DELEGACION I BASHKIMIT EVROPIAN
20 vjet Delegacion i BE-së në Maqedoninë e Veriut
Languages: English Македонски Videos:  Regions: Republic of North Macedonia Editorial Sections: Republic of North Macedonia
Videos: 
Интервју со Самуел Жбогар: Новата методологија ќе ги стави на тест институциите во земјава
Intervistë e Ambasadorit Samuel Zhbogar në TV 24: shpresë për vednim pozitiv të Këshillit në muajin mars, Maqedonia e Veriut ka nevoj për unitet dhe punë për ta kaluar testin lidhur me metodologjinë e re
Një ditë pas publikimit të risive lidhur me progresin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë nga Komisioni Evropian, në intervistë për TV 24, Ambasadori Samuel Zhbogar tha se dokumenti e njeh përparimin në realizimin e reformave dhe se shtetet anëtare të BE-së në javët në vijim duhet ta miratojnë
Videos: 
Interview with Olivér Várhelyi
Vizita e Komisionerit për Politikë Fqinjësore dhe Negociata për Zgjerim të BE-së, Oliver Varhei
Languages: English Македонски Videos:  Regions: Europe and Central Asia Western Balkans Republic of North Macedonia Editorial Sections: Europe and Central Asia Western Balkans Republic of North Macedonia
Bashkimi Evropian ka kohë që ka mbështetur partnerët e saj në Ballkanin Perëndimor në rrugët e tyre përkatëse të integrimit dhe Këshilli Evropian riafirmoi mbështetjen e saj të qartë për perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor më 9 mars 2017
Gjatë Vitit Evropian për Trashëgimi Kulturore 2018, mbi 6.2 milion kanë marrë pjesë në më shumë se 11,700 ngjarje nëpër 37 vende.
The Corridor X is the most important international route which passes through the country. It connects Salzburg and Thessaloniki through Ljubljana, Zagreb, Belgrade and Skopje. It connects the region with the rest of Europe. It connects current and future member states.
Editorial Sections: Republic of North Macedonia Prioritete urgjente të reformave
BE-IRJM: Deklarata përfundimtare- Komisioni i Përbashkët Parlamentar
Regions: Europe and Central Asia Western Balkans Republic of North Macedonia Show in content: