Делегација на Европската Унија во Република
Северна Македонија

Работете со нас

Работни места, стажирање

EU project positions

Погледнете ги деталите во линковите подолу

Author: Press and information team of the EU Delegation to the Republic of North Macedonia - Publication date: 15/10/2019
EU project positions

Проектот „Зајакнување на социјалниот дијалог“, финансиран од Европската Унија и имплементиран од ИЛО има за цел подобрување на социјалниот дијалог како средство за создавање повеќе и подобри работни места.

Author: Press and information team of the EU Delegation to the Republic of North Macedonia - Publication date: 01/10/2019
EU project positions

Транспортната заедница е меѓународна организација, составена од Европската Унија и шест земји од Западен Балкан ( Република Албанија, Босна и Херцеговина, Косово*, Република Северна Македонија, Црна Гора и Република Србија). Главна цел и е да ги прошири правилата, начелата и политиките на ЕУ за транспорт во земјите од Западен Балкан преку правно обврзувачка рамка.

Author: Press and information team of the EU Delegation to the Republic of North Macedonia - Publication date: 01/10/2019
ПОВЕЌЕ

Тендери

Грантови

Грантови

Проектот финансиран од Европската Унија “Воведување национална програма за консолидација на земјиште” (МАИНЛАНД) ги поканува сите групи сопственици на земјоделско земјиште да учествуваат на јавниот повик за изразување на интерес за учество во консолидација на земјоделско земјиште. Се покануваат да учествуваат групи на сопственици на земјоделско земјиште. Крајниот рок за доставување на изјавите за интерес е 1 јули 2019 година до 16:00 часот.

Author: Press and information team of the EU Delegation to the Republic of North Macedonia - Publication date: 13/06/2019
Грантови

Партнерските организации на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи” финансиран од Европската Унија преку програмата ИПА - Инструмент за граѓанско општество и медиуми 2014 објавија повик за доделување грантови за поддршка на претприемништвото кај младите од немнозинските етнички групи.
Повикот опфаќа две приоритетни теми:
1.    Подобрување на условите за развој на претприемништвото
2.    Интегрирање на претприемачи од немнозински етнички заедници во програми за поддршка и вмрежување

Author: Press and information team of the EU Delegation to the Republic of North Macedonia - Publication date: 05/12/2016
ПОВЕЌЕ

Аукции

Аукции

The Delegation of the European Union in Skopje invites bidders for the sale of used vehicle AUDI Q7 4x4 3.0 V6 TDI.

Author: Press and information team of the EU Delegation to the Republic of North Macedonia - Publication date: 22/04/2019
Аукции

The Delegation of the European Union in Skopje invites bidders for the sale of used vehicle Mitsubishi Pajero.

Author: Press and information team of the EU Delegation to the Republic of North Macedonia - Publication date: 04/07/2018
ПОВЕЌЕ