Делегација на Европската Унија во Република
Северна Македонија

ЕУРОТОН: Заедно на далечина, обединети во солидарноста, го славиме Денот на Европа

08/05/2020 - 15:40
News stories

 

Пандемијата на ковид-19 не ни дозволува физички да се собереме за Денот на Европа како во претходните години, но сигурно ни дава причина да го прославиме 9 Мај погласно од кога било порано.

Цела Европа и сите Европејци се обединети во надминувањето на оваа голема криза и сите треба да сме горди на тоа.

Ќе славиме заедно на далечина додека зборовите на еден од основоположниците на ЕУ, Роберт Шуман, ќе одекнуваат посилно од кога било порано: ЕУ се темели на солидарност.

Музика, уметност, дебати со млади и новинари за фундаменалните вредности на ЕУ, Еразмус и животната средина – ова е дел од годинашната програма на Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија, во која учествуваат и земјите-членки.

Погледнете ја програмата овде PDF iconeurope_day_programmemk.pdf

Да останеме дома и да бидеме заедно!

 

Languages: