Delegacioni i Bashkimit Europian në Republikën
e Maqedonisë së Veriut

Kroacia po kryeson për herë të parë me BE

02/01/2020 - 12:11
News stories

 

"Një Europë e fuqishme në një botë me sfida" është motoja e presidencës Kroate të Këshillit të BE, që ka filluar në 1 Janar të vitit 2020.

Në gjashtë muajt e ardhshëm, programi i presidencës do të fokusohet në katër fusha kryesore: një Europë që po zhvillohet,  një Europë që lidhet, një Europë që mbron, dhe një Europë me ndikim.

Kjo është presidenca e parë e Këshillit nga ana e Kroacisë që kur ajo u anëtarësua në BE në vitin 2013.