Delegacioni i Bashkimit Europian në Republikën
e Maqedonisë së Veriut

Intervistë e ambasadorit Zhbogar me Sitel TV me rastin e lëshimit të raportit vjetor të KE: Rekomandim i pastër për nismë të negociatave

31/05/2019 - 11:46
Video

Maqedonia e Veriut ka bërë ndryshime të rëndësishme. Është vendi i vetëm në rajon ku të gjithë aktorët politik u mblodhën në një tavolinë tek kryetari i shtetit, me rastin e pranimit të raportit dhe me qëllim që të diskutojnë ardhmërinë. Gjithashtu është edhe vendi i vetëm i rajonit ku opozita diskuton ligje të rëndësishme me Qeverinë në Kuvend. Është vendi i vetëm që nuk ka probleme me asnjë shtet fqinjë. Maqedonia e Veriut dallohet si vend që pas shumë vite pritjesh duhet të nis fazën e ardhshme të procesit të integrimit në BE, thotë Ambasadori në intervistën.