Den europeiske unions delegasjon til Norge

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 50

I 1985 ble "De europeiske kulturhovedsteder" startet som et initiativ fra Den europeiske union.

Siden den gang har initiativet vokst til å bli et av de mest ambisiøse kulturprosjektene i Europa og et av de mest populære blant våre borgere.

Målet er å løfte frem mangfoldet av kulturer i Europa og belyse fellestrekkene de deler -  og på den måten fremme gjensidig forståelse, interkulturell dialog, samt øke følelsen av å tilhøre et felles kulturområde. 

Languages:

I går kveld ble Den internasjonale alliansen for torturfri handel formelt lansert, under FNs Generalforsamling i New York. Statssekretær Tone Skogen stod for Norges sammenslutning til alliansen. Alliansen er et samarbeidsprosjekt iverksatt av den Europeiske Union (EU), Argentina og Mongolia, med totalt 58 deltakende land. Siktemålet er å stoppe all handel med produkter som blir brukt til tortur eller henrettelser.   

 

 

På mandag 12. juni ankom Federica Mogherini Norge for å holde bilaterale samtaler og delta på Oslo Forum. Forumet har blitt holdt årlig i 15 år og er et sted hvor politikere, fredsmeklere og forskere deltar for å diskutere konfliktløsning og fredsprosesser. Mogherini deltok i et panel den første dagen med utenriksministrene fra Norge, Iran, Indonesia og den tidligere utenriksministeren i USA John Kerry.

 

Europadagen og Erasmus+ ble feiret på storslått vis av EØS- og EU- minister Frank Bakke Jensen og nesten 240 andre gjester torsdag 11. mai.

Fremtiden til Den europeiske unionen er et valg – et valg som tilhører hver og en av Europas borgere og et valg som har betydning for hele verden.

I år har Den europeiske union fylt 60 år. Det har vært 60 år med fred, beskyttelse for våre arbeidere, muligheter for våre bedrifter, samt 60 år med frihet og rettigheter.

 

18. april ble Ajla kåret til vinneren av Instagram-konkurransen #MittErasmusminne hvor nåværende og tidligere Erasmus-deltakere ble bedt om å dele sitt beste Erasmus-minne.

 

Ajlas bilde har fanget et morsomt øyeblikk med liv og røre, og teksten utdyper godt hvordan man kan vokse og utvikle seg gjennom Erasmus+-programmet.

 

 

Ambassadør Helen Campbell var på besøk i Namsos i forbindelse med at byen er del av prosjektet "Singing Cities".

Prosjektet, som tidligere har mottatt støtte gjennom "Kreativt Europa", har som mål å styrke sangens posisjon i Europa gjennom å fremme samarbeid mellom organisasjoner, konsertsteder, lærere, forskere og lokale samfunn på tvers av landegrenser. Berlin, Newcastle og Brussel er andre byer som er med på prosjektet.

Pages