Den europeiske unions delegasjon til Norge

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 47

Norge går sammen med 57 land for å stoppe handel med varer som kan brukes til henrettelser eller tortur

I går kveld ble Den internasjonale alliansen for torturfri handel formelt lansert, under FNs Generalforsamling i New York. Statssekretær Tone Skogen stod for Norges sammenslutning til alliansen. Alliansen er et samarbeidsprosjekt iverksatt av den Europeiske Union (EU), Argentina og Mongolia, med totalt 58 deltakende land. Siktemålet er å stoppe all handel med produkter som blir brukt til tortur eller henrettelser.   

 

Federica Mogherini i Norge

 

På mandag 12. juni ankom Federica Mogherini Norge for å holde bilaterale samtaler og delta på Oslo Forum. Forumet har blitt holdt årlig i 15 år og er et sted hvor politikere, fredsmeklere og forskere deltar for å diskutere konfliktløsning og fredsprosesser. Mogherini deltok i et panel den første dagen med utenriksministrene fra Norge, Iran, Indonesia og den tidligere utenriksministeren i USA John Kerry.

 

Storslått feiring av Europadagen

Europadagen og Erasmus+ ble feiret på storslått vis av EØS- og EU- minister Frank Bakke Jensen og nesten 240 andre gjester torsdag 11. mai.

Hilsen fra Mogherini i anledning Europadagen

Fremtiden til Den europeiske unionen er et valg – et valg som tilhører hver og en av Europas borgere og et valg som har betydning for hele verden.

I år har Den europeiske union fylt 60 år. Det har vært 60 år med fred, beskyttelse for våre arbeidere, muligheter for våre bedrifter, samt 60 år med frihet og rettigheter.

Gratulerer, Ajla!

 

18. april ble Ajla kåret til vinneren av Instagram-konkurransen #MittErasmusminne hvor nåværende og tidligere Erasmus-deltakere ble bedt om å dele sitt beste Erasmus-minne.

 

Ajlas bilde har fanget et morsomt øyeblikk med liv og røre, og teksten utdyper godt hvordan man kan vokse og utvikle seg gjennom Erasmus+-programmet.

 

 

EU-Ambassadør Campbell på kulturbesøk i Namsos 3. – 4. november

Ambassadør Helen Campbell var på besøk i Namsos i forbindelse med at byen er del av prosjektet "Singing Cities".

Prosjektet, som tidligere har mottatt støtte gjennom "Kreativt Europa", har som mål å styrke sangens posisjon i Europa gjennom å fremme samarbeid mellom organisasjoner, konsertsteder, lærere, forskere og lokale samfunn på tvers av landegrenser. Berlin, Newcastle og Brussel er andre byer som er med på prosjektet.

Europeisk IKT-politikk og Industri 4.0

Tirsdag 25. oktober stod fire representanter fra Europakommisjonen på talerstolen da EUIKT16, en konferanse om europeisk IKT-politikk, gikk av stabelen i Oslo.

Kommissær Cecilia Malmström til Oslo

EUs kommissær for handel, Cecilia Malmström, kommer til Oslo 21.-22. oktober for å delta på et uformelt ministermøte i Verdens handelsorganisasjon (WTO). I tillegg vil Malmström presentere EUs syn på veien videre for internasjonal handel på en konferanse arrangert av NHO 21. oktober.

Seminar om bærekraftig økonomisk utvikling i Arktis

27. oktober arrangerer EU-delegasjonen, sammen med Finnlands ambassade og Utenriksdepartementet, et halvdags-seminar om bærekraftig økonomisk utvikling i Arktis.

Blant innlederne vil vi ha policy-eksperter fra de tre arrangørene, samt bla. a. Arctic Economic Council, EU Northern Periphery and Arctic Programme og Barents Center Finland. Deltakerne vil representere både embetsverket, næringslivet og det sivile samfunn, og vi ser frem til en ettermiddag med konstruktiv diskusjon og informasjonsutveksling.

Seminar om sirkulær økonomi

I desember 2015 lanserte Europakommisjonen en ambisiøs pakke for å tilrettelegge for Europas omstilling til sirkulær økonomi. Initiativene i pakken tar sikte på å gjøre den europeiske økonomien mer bærekraftig og konkurransedyktig. Det handler om å utvikle produkter som kan brukes så lenge som mulig, minimere avfall og gjøre om avfall til ressurser.

Hvilke tiltak er nødvendige for å oppnå en sirkulær økonomi? Hvordan ligger arbeidet an ti måneder etter at pakken ble presentert?

Pages