Delegation of the European Union to Norway

Vinner av Galileo-tegnekonkurranse kåret!

25/02/2020 - 11:41
News stories

Nå er vinneren av Galileo-tegnekonkurransen kåret og informert om seieren, men vinnerens navn annonseres ikke før den offisielle prisseremonien 11. mars. Vinneren får en ekte Galileo-satellitt oppkalt etter seg som skal skytes opp i 2021.

 

Konkurransen ble lansert med brask og bram på Grav skole i november 2019, sammen med både Norsk Romsenter og NRK Super, og siden det har bidragene strømmet inn. Da fristen gikk ut 31. januar i år hadde vi mottatt hele 516 bidrag fra barneskolebarn over hele Norge.

"Det er utrolig moro at så mange barn har tegnet sin drøm om verdensrommet og deltatt i denne unike konkurransen. Det viser at verdensrommet fortsatt fenger dagens unge, og at de ikke er redde for å drømme stort", sier rådgiver ved EUs delegasjon til Norge, Celine Maagerøe.

De 516 tegningene viste et enormt spekter i fantasi, tegneteknikker og fargevalg, og det var en vanskelig oppgave å kåre en vinner. På bakgrunn av kriteriene under ble de 30 beste tegningene plukket ut til vurdering av en jury bestående av statssekretær Audun Halvorsen i Utenriksdepartementet, direktør i Norsk Romsenter Christian Hauglie-Hanssen, tegner i NRK Martin Aas og ambassaderåd ved EUs delegasjon til Norge Wolfgang Behrendt.

"Vi er svært imponerte over finalistene, deres kreativitet og barnas kunstneriske ferdigheter", sa juryformann Wolfgang Behrendt etter at utvelgelsen var ferdig. 

Fra venstre: Christian Hauglie-Hanssen, Martin Aas, Audun Halvorsen og Wolfgang Behrendt.

Tegnekonkurransens kriterier:

  • Temaets klarhet (kunstverket uttrykker eller tolker sammenhengende konkurransetemaet Drøm om verdensrommet)
  • Originalitet og innovasjon (originalitet av konseptet, innovativ tilnærming til implementering)
  • Kunstnerisk komposisjon og design (valg av estetikk, fargevalg, elementer og kontraster)
  • Ferdigheter og teknikker brukt, grafisk presentasjon (materiale, tegningsmetoder)
  • Helhetsinntrykk (sterk kunstnerisk uttalelse)

Hvis du vil vite mer om vilkårene og utvelgelseskriteriene kan du lese mer her: https://bit.ly/37SWiiJ

Tegnekonkurransen

Tegnekonkurransen "Tegn din drøm om verdensrommet" ga barneskoleelever over hele landet muligheten til å få en ekte Galileo-satellitt oppkalt etter seg. Satellitten skal skytes opp i 2021. Alt man trengte å gjøre var å tegne eller male det som dukket opp i fantasien når man tenkte på verdensrommet. Man sto fritt til å bruke det tegne- eller maleredskapet man selv ønsket (pensel, blyant, tusj, og til og med glitter og lim kunne benyttes). Tegninger ved hjelp av digitale løsninger var også tillat.

Tilsvarende konkurranser avholdt også i Sveits og Kroatia.

Mer informasjon om konkurransen

Galileo-programmet

Galileo er Det europeiske systemet for satellittnavigasjon, og utgjør en av tre hovedpilarer innenfor EUs romfartsprogram. Galileo gir presis steds- og tidsinformasjon som kreves av mange tjenester vi bruker hver eneste dag. Fra mobiltelefoner til biler, fly og kart-apper, forbedrer Galileo måten vi reiser, jobber og kommuniserer på.

Les mer her: https://ec.europa.eu/growth/sectors/space/galileo

 

Rubriques éditoriales: