Delegation of the European Union to Norway

Tegn din drøm om verdensrommet!

13/12/2019 - 11:01
News stories

Vellykket åpningsfest for tegnekonkurransen på Grav skole.

 

Tegnekonkurransen "Tegn din drøm om verdensrommet" åpnet til stor begeistring på Grav skole 22. november. Ved å tegne sin drøm om verdensrommet har skolebarn på 1.-7.-trinn i Norge nå muligheten til å få en ekte Galileo-satellitt som skal gå i bane rundt jorda oppkalt etter seg. Satellitten skytes opp i 2020.

Hele 4.- og 5.-klasse på Grav skole var samlet i skolens gymsal da Delegasjonen, sammen med Norsk Romsenter, inviterte til kick-off. De julepyntede elevene fikk først lære litt om hva både EU og satellitter er, samt hvorfor europeiske land samarbeider om å utvikle viktig romteknologi og satellittsystemer i fellesskap.  

Deretter fulgte NRK Super sin egen tegner, Martin Aas, opp med tips og inspirasjon til hvordan elevene kunne lage de beste og mest kreative tegningene. I hans univers fantes det ikke bare vanlige planeter, men katteplaneter, godteriplaneter og selvfølgelig husplaneter.

Aas fikk også gleden av å introdusere dagens store overraskelse, NRK-profilene Selma og Johannes, programledere i barnenyhetsprogrammet Supernytt. Stemningen gikk i taket da de to superkjendisene entret scenen, og sang "BlimE – Mer enn god nok" mens de rundt 160 elevene i salen danset entusiastisk med.

Etter dette var det endelig tid for tegnekonkurranse, og en mer begeistret gjeng skal man lete lenge etter. Barna hev seg over tegneblokkene, og på få minutter gikk man fra øredøvende dans til dyp konsentrasjon. Litt ekstra stas ble det selvfølgelig også av at Delegasjonen hadde tatt med boller og juice som elevene fikk nyte da de var ferdige med å tegne.

Se reportasjen fra NRK her: https://nrksuper.no/serie/supernytt/MSUB02018119/sesong-201911/episode-18

Tegnekonkurransen

Tegnekonkurransen "Tegn din drøm om verdensrommet" gir barneskoleelever over hele landet mulighet til å få en ekte Galileo-satellitt oppkalt etter seg. Satellitten skytes opp i 2020. Alt man trenger å gjøre er å tegne eller male det som dukker opp i fantasien når man tenker på verdensrommet. Man står fritt til å bruke det tegne- eller maleredskapet man selv ønsker (pensel, blyant, tusj, og til og med glitter og lim kan benyttes). Tegninger ved hjelp av digitale løsninger er også tillat.

Konkurransen gikk av stabelen 14. november, og barn over hele landet har til 31. januar neste år til å tegne sine fantasier om verdensrommet og sende sitt bidrag inn til juryen. 

Mer informasjon om konkurransen finner du her: https://ec.europa.eu/growth/sectors/space/galileo/drawing-competition_nn?fbclid=IwAR2ZcmJQWm6z0AmychQKnXERS71iPYiUKABt7Z-syLILeCP_0Kndz58awg0

Galileo-programmet

Galileo er Det europeiske systemet for satellittnavigasjon, og utgjør en av tre hovedpilarer innenfor EUs romfartsprogram. Galileo gir presis steds- og tidsinformasjon som kreves av mange tjenester vi bruker hver eneste dag. Fra mobiltelefoner til biler, fly og kart-apper, forbedrer Galileo måten vi reiser, jobber og kommuniserer på.

Les mer her: https://ec.europa.eu/growth/sectors/space/galileo

 

 

 

 

Rubriques éditoriales: