Den europeiske unions delegasjon til Norge

Storslått feiring av Europadagen

16/05/2017 - 14:13
News stories

Europadagen og Erasmus+ ble feiret på storslått vis av EØS- og EU- minister Frank Bakke Jensen og nesten 240 andre gjester torsdag 11. mai.

Festen ble åpnet av EUs ambassadør til Norge, Helen Campbell, som ønsket alle velkommen, før EØS- og EU-minister Frank Bakke Jensen minnet publikum på hvordan Europa har forandret våre liv til det bedre, og at Erasmus+ er et kroneksempel på dette, samt typen samarbeid EØS-avtalen gjør mulig.

 

I Norge er det Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som har ansvaret for gjennomføringen av programmet, og sammen med Frank Bakke-Jensen og Helen Campbell fikk SIU-direktør Harald Nybølet og seksjonssjef i Bufdir Erik Langbråten æren av å kutte Erasmus-kaken.

Ambassadør Helen Campbell og vinner Ajla Cejvan

Europadagen ble også brukt til å hedre vinneren av Instagram-konkurransen #MittErasmusminne arrangert av Delegasjonen i samarbeid med SIU og Bufdir i anledning 30-års jubileet til Erasmus+. Ajla Cejvan vant konkurransen, og fikk overrakt et reisegavekort til en valgfri destinasjon i et Erasmus+-land av ambassadør Helen Campbell.

 

Etter talene ble det servert kaffe og kake, og gjestene fikk muligheten til å snakke med både tidligere og nåværende Erasmus-deltakere.

Om Europadagen:

Europadagen markeres 9. mai hvert år, og feirer fred og samhold i Europa. Datoen markerer den historiske  Schuman-erklæringen. Under en tale i Paris i 1950 la den franske utenriksministeren Robert Schuman frem et forslag til en ny form for politisk samarbeid i Europa som skulle gjøre krig mellom Europas nasjoner utenkelig.

Les mer

Om Erasmus+:

Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Da Erasmus startet i 1987, gjaldt det kun studenter innen høyere utdanning. I 2014 ble EUs programmer innen utdanning, ungdom og idrett samlet til ett integrert program: Erasmus+.

Erasmus+ er nå verdens største utdanningsprogram, og siden oppstarten har mer enn ni millioner mennesker fått muligheten til å studere, jobbe som frivillig, hatt praksis eller fått arbeidserfaring i et annet land. Mer enn 80.000 nordmenn har deltatt i en utveksling gjennom Erasmus+ siden Norge ble med i 1992.

Les mer

Redaksjonens innhold: