​Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori

KONTAKTI

​Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori

Poštanska adresa: 
Vuka Karadžića 12
81 000 Podgorica, Crna Gora

Broj telefona: 
+382 (0)20 444 600
Fax: +382 (0)20 444 666


Additional contact info: 


Servis za novinareEvropska unija i njene institucije njeguju blisku saradnju sa medijima i nastoje da im pruže sve dostupne informacije. Putem Europa stranice – zvanične internet prezentacije Evropske unije – možete pristupiti osnovnim informacijama o EU i njenim institucijama, pronaći najnovije vijesti i informacije o događajima i saznati nešto više o radu EU u različitim oblastima (poput poljoprivredezaštite životne sredineobrazovanja, uključujući i Erasmus+ program, i slično).


U cilju podizanja svijesti i razumijevanja o Evropskoj uniji i procesu pristupanja, Delegacija EU u Crnoj Gori sprovodi širok spektar komunikacionih aktivnosti (poput pres konferencija, događaja vezanih za projekte koje finansira EU, posjeta opštinama, i drugih). U okviru programa Evropske komisije, Delegacija takođe pomaže u koordinisanju posjeta crnogorskih novinara EU institucijama u Briselu i državama članicama, kao i posjeta novinara iz EU Crnoj Gori. Na našoj internet stranici možete pronaći govore predstavnika Delegacije kao i vijesti o našim aktivnostima i EU projektima koji se sprovode u Crnoj Gori.


U svojim komunikacionim aktivnostima, Delegacija ima podršku EU Info Centra u kome se održavaju umjetničke izložbe, različiti kulturni događaji, tematske nedjelje i javne rasprave. EU Info Centar je mjesto gdje novinari i građani mogu dobiti osnovne informacije i dokumente o raznim EU politikama. Centar se nalazi u Ulici 19. decembra br. 8, u blizini Gradskog stadiona u Podgorici.


Za sva pitanja medija, molimo Vas da nam se obratite na sljedeću e-mail adresu: delegation-montenegro-media@eeas.europa.eu.


Molimo Vas da se za sva ostala pitanja, uključujući ona vezana za projekte, kao i pozivnice i ostale dopise, obratite na: delegation-montenegro@eeas.europa.eu.


Za najnovije vijesti, saopštenja, izjave i druge korisne informacije za medije, posjetite Europa Newsroom– zvanični sajt za vijesti iz svih EU institucija, koji nudi pristup najnovijim saopštenjima koja izdaju sve EU institucije, kao i nudi praktične informacije za novinare.


For citizens' queries, please contact as at delegation-montenegro-citizens-requests@eeas.europa.eu


Šef delegacije: 
Oana-Cristina POPA

Radno vreme: 
Monday - Thursday: 8.30 - 18.00
Friday: 8.30 - 17.00