​Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori

Otvoreni i zabavni fudbal za zdravo i inkluzivno društvo

26/09/2021 - 20:31
News stories

Preko stotinu mališana učestvovalo u događaju

 

U okviru Evropske nedjelje sporta, na gradskom stadionu u Pljevljima, Fudbalski klub Breznica bio je domaćin manifestacije "Otvoreni i zabavni fudbal za zdravo i inkluzivno društvo".  Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info Centra.

Djeca grada na sjeveru Crne Gore i njihovi gosti, učestvovali su u zabavnim sportskim aktivnostima i prijateljskim fudbalskim utakmicama. Cilj inicijative je da kroz sport podstaknemo djecu na aktivne i zdrave stilove života i uključivanje u rekreativne sportske aktivnosti, što će imati pozitivan uticaj na mentalnu, fizičku i socijalnu dobrobit djece i njihovih porodica, poruka je organizatora događaja, ženskog fudbalskog kluba “Breznica”.

 

Trener i jedan od osnivača kluba Zoran Vuković, koji se pokroviteljima zahvalio na podršci, naglasio je da su djeca naša budućnost i da im moramo osigurati uslove za zdrav rast i razvoj. Evropska nedjelja sporta, u periodu od 23. do 30. Septembra je inicijativa pokrenuta od strane Evropske komisije, čiji je najznačajniji cilj podsticanje građana da svakodnevno budu aktivni, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija o zdravim stilovima života.

Učesnici događaja su bili dječaci i djevojčice članovi kluba “Breznica”, kao i djeca koja inače nisu uključena u sportske aktivnosti, te djeca sa hendikepom. Svi zajedno, kao budući Evropljani, poručili sui z EU info centra.

“Fokus Evropske nedjelje sporta jeste da nas podstakne da budemo fizički aktivni, da nam fizička aktivnost postane svakodnevica. A ta svakodnevica nam mora biti zajednička, da zajedno uživamo u sportu i promovišemo zdrave stilove života. Ujedinjeni oko dobrih stvari i ideja, kao Evropljani” poručili su iz EU info Centra.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editorial Sections:

Author