Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 173

Patru Grupuri de Acţiune Locală din regiunile Cahul şi Ungheni vor beneficia de granturi în valoare totală de 200.000 EURO, oferite cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Grupurile de Acţiune Locală (GAL) au fost selectate în cadrul unui concurs de granturi lansat în acest an de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanţat şi ghidat strategic de UE, implementat de PNUD şi UNICEF.

Languages:

Uniunea Europeană sprijină pe deplin consolidarea instituțiilor democratice în Republica Moldova, precum și dreptul cetățenilor Republicii Moldova de a-și exprima voința în alegeri libere și corecte.

La 23 septembrie 2020, Uniunea Europeană și Republica Moldova au organizat cea de-a unsprezecea rundă a dialogului anual privind Drepturile Omului, prin videoconferință. Înaintea întrevederii, Uniunea Europeană a consultat reprezentanți ai organizațiilor societății civile din Moldova și internaționale.

În data de 16 septembrie 2020, a avut loc cea de-a 34-a reuniune a Consiliului Consultativ al Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina în format de videoconferință. La ședință au participat reprezentanți ai ministerelor de externe, agențiilor de frontieră, vamale și de aplicare a legii din Republica Moldova și Ucraina, Delegațiilor Uniunii Europene în Republica Moldova și Ucraina, Organizaței Internaționale pentru Migrație, Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova invită reprezentanții presei regionale să aplice la un program de studiu desfășurat în perioada de 7-10 septembrie 2020, în Republica Moldova.

The Delegation of the European Union to the Republic of Moldova is looking for a Strategic Communication Press and Information Officer in the Political, Press and Information Section.

Languages:

Unul dintre cele mai mari ajutoare umanitare pentru lupta cu pandemia COVID-19 oferite de Uniunea Europeană Republicii Moldova conține echipamente personale de protecție, care vor fi donate lucrătorilor medicali din instituțiile medicale din regiunea transnistreană. Ajutorul umanitar este compus din 121.000 măști chirurgicale, 35.000 respiratoare N95, 3.600 halate de protecție și 1.600 de ochelari de protecție și face parte din prima tranșă a ajutorului umanitar oferit Republicii Moldova de către Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Within the framework of the EU-funded EU4Environment Action, the Organisation of Economic Cooperation and Development (OECD) is looking to source a local consultant to provide support to the Ministry of Agriculture, Regional Development and Environment (MARDE) with streamlining the current operation of the National Ecological Fund of Moldova (NEF).

Languages:

Pages