Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 202

Apelul pentru propuneri de proiecte: Sprijin pentru Societatea Civilă din Republica Moldova, Ref. EuropeAid/171210/DD/ACT/ a fost publicat. Prioritățile acestui apel pentru propuneri de proiecte sunt: creșterea competenței OSC-urilor locale în domeniul bunei guvernări, promovarea antreprenoriatului social, sprijinirea organizațiilor de tineret la nivel local, consolidarea rolului de monitorizare și consultare a think-tank-ului în implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova și furnizarea serviciilor de cantină socială pentru persoanele vulnerabile.

300 de concentratoare de oxigen, 600 de pulsoximetre și 5 ventilatoare de respirație artificială pentru a restabili și trata pacienții cu forme și dificultăți grave de respirație ca urmare a COVID-19, au fost livrate suplimentar în Republica Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. UE și OMS continuă să contribuie la consolidarea sistemului național de sănătate, prin dotarea spitalelor și celorlalte instituții medico-sanitare cu echipamente de necesitate stringentă în tratarea pacienților cu COVID-19.

Republica Moldova a devenit astăzi prima țară din regiunea Europeană care primește vaccinul COVID-19 prin inițiativa COVAX

Doamnă președintă, aș dori să vă mulțumesc pentru invitația dumneavoastră în Republica Moldova, la scurt timp după vizita dumneavoastră la Bruxelles, din ianuarie. Este o plăcere pentru mine să mă aflu aici.

Uniunea Europeană salută livrarea a unui lot de 21.600 de vaccinuri AstraZeneca COVID-19, parte componentă a donației de 200.000 de doze oferite de România Republicii Moldova, care a ajuns astăzi la Aeroportul din Chișinău. Livrarea a fost posibilă datorită sprijinului acordat prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. 

Uniunea Europeană lansează apelul de propuneri în cadrul celei de-a doua faze a inițiativei UE “Primari pentru Creștere Economică” (M4EG), care are scopul de a sprijini primarii și municipalitățile din țările Parteneriatului estic (Parteneriatul estic) pentru a deveni facilitatori activi pentru creșterea economică durabilă și crearea locurilor de muncă.

Languages:

Noi, ambasadorii Uniunii Europene și ai statelor membre ale UE dorim să respingem recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de Partidul Socialiștilor și de deputatul fugar Ilan Shor.

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Directorul Comisiei Europene pentru Vecinătatea de Est și Consolidare Instituțională, Lawrence Meredith, au semnat Acordul de finanțare pentru Contractul de Reziliență COVID-19  în favoarea Republica Moldova în valoare de 15 milioane de euro.

Uniunea Europeană și Biroul Regional al Organizației Mondială a Sănătății (OMS) pentru Europa vor lucra împreună pentru a sprijini livrarea și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19 și organizarea procesului de vaccinare în Republica Moldova. Proiectul finanțat de Uniunea Europeană și implementat de OMS va acoperi în întregime toate fazele – de la livrarea vaccinului și până la administrarea acestuia, fiind o investiție majoră în consolidarea sistemului național de imunizări.

Uniunea Europeană salută decizia din 29 ianuarie 2021, a Facilității COVAX / GAVI sprijinită de UE, de a aloca 24.570 de doze de vaccin BioNTech-Pfizer COVID-19 și până la 264.000 de doze indicative de vaccin AstraZeneca / SKBio COVID-19 către Republica Moldova. Cu 853 de milioane de euro, UE este cel mai mare contribuitor inițial al Facilității COVAX.

Pages