Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 155

The European Union Twinning project “Improving Spatial Data Services in the Republic of Moldova following EU standards” is seeking to recruit Resident Twinning Advisor (RTA) Assistant for the period from 1 September 2020 to 31 October 2022.

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Sprijinirea Victimelor Torturii, aducem un omagiu victimelor torturii și ale altor tratamente crude, inumane sau degradante. Într-un moment în care întreaga lume își unește eforturile pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, drepturile omului trebuie să rămână în centrul bătăliei noastre.

Începând cu 2018, Forumul pentru Pace de la Paris este o instanță în care șefi de state și organizații internaționale colaborează cu societatea civilă și sectorul privat pentru a crea noi forme de acțiune colectivă. În perioada 11 - 13 noiembrie 2020, cea de-a treia ediție a Forumului va fi primul eveniment din agenda internațională care se va concentra pe construirea unei lumi mai bune după pandemia COVID-19.

Acordul de Asociere care include o Zonă de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător presupune o asociere politică și integrare economică mai puternică între UE și Republica Moldova (Moldova) și a contribuit la comerț în creștere constantă între parteneri din 2014. Asistența și sprijinul UE pentru reformele democratice au adus cetățenilor Moldovei beneficii concrete.

Proiectul „Monitorizarea civică a reformei Poliției în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Asociația Promo-LEX, anunță lansarea celui de-al doilea Concurs de Granturi pentru proiecte orientate spre monitorizarea implementării, în special la nivel local sau regional, a reformei poliției și informarea publicului cu privire la aceasta.

Languages:

Circa 200.000 de oameni din diverse țări au urmărit în seara de sâmbătă, 9 mai, concertul „Europa la tine Acasă”, susținut de Orchestra Națională de Tineret din Moldova și copiii din La La Play Voices cu prilejul Zilei Europei 2020. Concertul a fost realizat online, ca un răspuns al muzicienilor la criza pandemică actuală. În acest mod inovator, Delegația UE împreună cu Statele Membre ale Uniunii celebrează cultura, unitatea și diversitatea europeană.

Un lot de asistență în valoare totală de 155 000 euro și format din 9000 litri de dezinfectanți, 21500 măști de protecție, 1100 mănuși reutilizabile din cauciuc, 90 de termometre cu infraroșu, 800 de pachete cu produse alimentare și de igienă și 1000 de seturi de materiale educaționale este pus la dispoziția a 70 de localități din raioanele Cahul și Ungheni. Echipamentele și produsele sunt donate în cadrul Programului „EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și implementat în parteneriat cu UNICEF Moldova. 

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre UE acreditate în Republica Moldova și Ambasadele țărilor Parteneriatului Estic, organizează pe parcursul lunii mai o serie de evenimente educaționale, culturale și interactive, cu prilejul Zilei Europei. În premieră, Ziua Europei este marcată în Republica Moldova timp de o lună la TV, Radio, online.

La 4 mai, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate / Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, a avut o conversație telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea.

Pages