Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 98

Ieri, la Luxemburg, a avut loc cea de-a doua reuniune ministerială pe subiecte privind mediul și schimbările climatice, organizată în comun de Comisia Europeană și Președinția austriacă a Consiliului Uniunii Europene. UE și țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) s-au întrunit pentru a trece în revistă progresul în atingerea obiectivelor și priorităților stabilite în cadrul primei reuniuni ministeriale din 2016.

Prima Școală Europeană a Parteneriatului Estic s-a deschis astăzi la Tbilisi, Georgia. Ca unul dintre cele 20 de rezultate pentru 2020 ale Parteneriatului Estic, aceasta va oferi studenților din cele șase țări partenere din Est ale UE un program academic inovator, încurajând în același timp schimburile și cooperarea multiculturală.

 

În privința informației despre o pretinsă invitație de participare la o licitație pentru servicii de turism, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova dorește să precizeze că nu a lansat nicio procedură de licitație pentru servicii de agenții de turism în 2018.

 

Cu ocazia Zilei Justiției Penale Internaționale, UE își reafirmă angajamentul de a combate impunitatea pentru cele mai grave infracțiuni și încălcări ale dreptului internațional umanitar.

Observațiile ÎR/VP Mogherini cu privire la încălcările drepturilor omului, democrației și statului de drept în Republica Moldova

Languages:

Declarație comună

Invalidarea netransparentă a alegerilor pentru primăria Chișinăului, confirmată de Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova în seara zilei de 25 iunie, privează cetățenii Chișinăului de primarul lor ales în mod democratic, dl Andrei Năstase, care a obținut în mod clar majoritatea voturilor la alegerile din 3 iunie.

Această decizie subminează încrederea cetățenilor moldoveni în instituțiile statului. Trebuie remarcat faptul că niciunul dintre participanți nu a solicitat anularea alegerilor.

Înaltul Reprezentant Federica Mogherini propune astăzi, cu sprijinul Comisiei Europene, un Instrument financiar european pentru pace (EPF). EPF este un fond extrabugetar pentru perioada următorului cadru financiar multianual, proiectat pentru prevenirea conflictelor, menținerea păcii și consolidarea securității internaționale în întreaga lume, în beneficiul cetățenilor și partenerilor noștri.

Pages