Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 92

Cu ocazia Zilei Justiției Penale Internaționale, UE își reafirmă angajamentul de a combate impunitatea pentru cele mai grave infracțiuni și încălcări ale dreptului internațional umanitar.

Observațiile ÎR/VP Mogherini cu privire la încălcările drepturilor omului, democrației și statului de drept în Republica Moldova

Languages:

Declarație comună

Invalidarea netransparentă a alegerilor pentru primăria Chișinăului, confirmată de Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova în seara zilei de 25 iunie, privează cetățenii Chișinăului de primarul lor ales în mod democratic, dl Andrei Năstase, care a obținut în mod clar majoritatea voturilor la alegerile din 3 iunie.

Această decizie subminează încrederea cetățenilor moldoveni în instituțiile statului. Trebuie remarcat faptul că niciunul dintre participanți nu a solicitat anularea alegerilor.

Înaltul Reprezentant Federica Mogherini propune astăzi, cu sprijinul Comisiei Europene, un Instrument financiar european pentru pace (EPF). EPF este un fond extrabugetar pentru perioada următorului cadru financiar multianual, proiectat pentru prevenirea conflictelor, menținerea păcii și consolidarea securității internaționale în întreaga lume, în beneficiul cetățenilor și partenerilor noștri.

Recunoașterea excelenței inițiativelor societății civile finanțate de Uniunea Europeană în Moldova

16 mai 2018,

Chișinău

Orășelul European 2018 Ungheni

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează pe 19 mai Orășelul European 2018 la Ungheni și invită toți vizitatorii în Piața Independenței, cu începere de la orele 13:00.

12 mai 2018,

Chișinău

 

Orășelul European 2018

Pages