Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 72

MEMO

20 decembrie 2017

Raportul privind Liberalizarea Regimului de Vize: Întrebări și Răspunsuri

Ce va prezenta astăzi Comisia?

Mai multe locuri de muncă, exporturi spre UE în creștere, o administrație publică consolidată, servicii de poliție îmbunătățite și o dezvoltare rurală accelerată: acestea sunt obiectivele asistenței acordate astăzi de Uniunea Europeană Republicii Moldova. În acest sens, UE a pus la dizpoziția bugetului Republicii Moldova suma de 36,3 milioane euro.

Autoritățile Republicii Moldova au fost de acord să utilizeze aceste fonduri pentru a sprijini următoarele acțiuni:

Investiții pentru a contribui la diversificarea furnizării de energie electrică în Republica Moldova

Într-un efort comun de consolidare a securității energetice a Republicii Moldova (Moldova), Uniunea Europeană (UE), Banca Europeană de Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Mondială oferă o sumă de 270 milioane de euro pentru a finanța interconectarea permanentă între rețelele electrice din Moldova și România.

Să punem capăt violenței împotriva femeilor: declarația Comisiei Europene cu privire la Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor

Cel de-al 5-lea Summit al Parteneriatului Estic (EaP) va avea loc la Bruxelles (clădirea Europa), pe 24 noiembrie 2017.

 

Semnarea deciziei protocolului privind deschiderea podului Gura Bîcului-Bîcioc va oferi oportunități semnificativ crescute pentru facilitarea circulației persoanelor, transportului și bunurilor și activităților de afaceri pe ambele maluri ale Nistrului și în întreaga regiune.

 

Toamna aceasta marcăm cea de-a treia aniversare a Zonei de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat (DCFTA) între UE și Republica Moldova. Comisarul UE pentru Comerț, Cecilia Malmström va efectua o vizită la Chișinău, între 6 și 7 noiembrie, pentru o trecere în revistă a progreselor înregistrate în relația comercială UE-Republica Moldova.

Pages