Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 103

Un nou apel pentru burse pentru a frecventa Școala Europeană a Parteneriatului Estic este acum deschis!

Aplică până pe data de 1 martie pentru a deveni unul dintre cei 35 de studenți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina care se vor înscrie într-un curs academic de doi ani la Tbilisi, Georgia. Vei obține o diplomă Internațională de Bacalaureat (IB) recunoscută la nivel internațional, cu accent pe Studii Europene.

Find out how to vote in the European elections if you live outside your home country.

În această zi, în urmă cu 70 de ani, statele membre ale Organizației Națiunilor Unite s-au reunit pentru a adopta Declarația universală a drepturilor omului. Acest eveniment a adus laolaltă omenirea după cea mai mare tragedie din istoria sa. De atunci, am parcurs un drum lung.

Ieri, la Luxemburg, a avut loc cea de-a doua reuniune ministerială pe subiecte privind mediul și schimbările climatice, organizată în comun de Comisia Europeană și Președinția austriacă a Consiliului Uniunii Europene. UE și țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) s-au întrunit pentru a trece în revistă progresul în atingerea obiectivelor și priorităților stabilite în cadrul primei reuniuni ministeriale din 2016.

Prima Școală Europeană a Parteneriatului Estic s-a deschis astăzi la Tbilisi, Georgia. Ca unul dintre cele 20 de rezultate pentru 2020 ale Parteneriatului Estic, aceasta va oferi studenților din cele șase țări partenere din Est ale UE un program academic inovator, încurajând în același timp schimburile și cooperarea multiculturală.

 

În privința informației despre o pretinsă invitație de participare la o licitație pentru servicii de turism, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova dorește să precizeze că nu a lansat nicio procedură de licitație pentru servicii de agenții de turism în 2018.

 

Pages