Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

Declarația purtătorului de cuvânt privind situația politică din Republica Moldova

Bruxelles, 08/06/2019 - 20:52, UNIQUE ID: 190608_3
Statements by the Spokesperson

Parlamentul Republicii Moldova s-a reunit astăzi pentru a decide cu privire la formarea unei coaliții guvernamentale.

În urma deciziilor luate de Parlament și având în vedere evoluțiile ulterioare, Uniunea Europeană lansează un apel la calm și reținere. Reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să găsească, prin dialog, calea de urmat pentru Republica Moldova.

Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova, o țară asociată la UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de asociere ambițios.

Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de a coopera cu Republica Moldova în vederea instituirii unui proces de reformă solid pentru această țară, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor private, asigurarea independenței sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor de stat.

Parteneriatul Uniunii Europene cu Republica Moldova se concentrează pe obținerea de beneficii concrete pentru cetățenii moldoveni. În acest spirit, Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în continuare reformele aflate în centrul Acordului de asociere.

Languages: