Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova

Orășelul European 2017

Chisinau, 10/05/2017 - 11:00, UNIQUE ID: 170510_9
Press releases

Orășelul European 2017

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează pe 13 mai o nouă ediție a Orășelului European. În acest an, Orășelul European invită toți vizitatorii în Grădina Publică "Ștefan cel Mare", cu începere de la orele 13:00.

În cadrul Orășelului European veți regăsi corturi cu prezentări ale proiectelor finanțate de UE, unde veți putea afla informații interesante despre asistența acordată de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

De asemenea, evenimentul oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană și nu numai, prin intermediul prezentei Ambasadelor Statelor Membre ale UE și a țărilor partenere.

Tradițional, Orășelul European va găzdui un Festival Cultural European, care va fi lansat pe 14 mai la orele 13:00. Pe parcursul unei săptămâni, publicul va avea ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene. De asemenea, vor fi organizate o serie de alte evenimente publice cu participarea proiectelor finanțate de UE.

Vizatorii orășelului vor avea posibilitatea să participe la lecții de limbi străine, să guste din bucătăriile tradiționale europene, precum și să se bucure de o serie de recitaluri ale unor formații muzicale locale și internaționale.

Orășelul European 2017 invită pe toți cei interesați, precum și reprezentanții mass-media, să participe la aceste evenimente, care au drept scop promovarea Uniunii Europene, a valorilor și culturii sale și a asistenței oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Republicii Moldova. 

Pentru mai multe detalii: Natalia Efros 079938387 / nefros@parc.md

              Agenda evenimentelor în anexă.

             

                  

Secțiuni editoriale: