Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë
Përfaqësuesi i Posaçëm i Bashkimit Evropian në Kosovë

Emisari i posaçëm i BE-së për Dialogun Beograd-Prishtinë dhe çështje të tjera rajonale të Ballkanit Perëndimor, Miroslav Lajçak, vizitoi Kosovën prej 15 deri më 17 shtator 2021.

Kosovo, 20/09/2021 - 10:46, UNIQUE ID: 210920_7
Press releases

Qytetarët meritojnë normalizimin - Emisari i posaçëm i BE-së, Lajçak gjatë vizitës së tij në Kosovë.

Gjatë vizitës së tij në Kosovë nga 15 deri më 17 shtator 2021, Emisari i posaçëm i BE-së për Dialogun Beograd-Prishtinë dhe çështje të tjera rajonale të Ballkanit Perëndimor, Miroslav Lajçak, vazhdoi diskutimet e tij rreth hapave të ardhshëm në Dialogun e lehtësuar nga BE-ja. 

Z. Lajčák mbajti takime thelbësore me dy bashkëbiseduesit e tij kryesorë në Kosovë, Kryeministrin Albin Kurti dhe Zëvendëskryeministrin e Parë dhe Kryenegociatorin Besnik Bislimi. Në diskutimet e tyre, ata analizuan procesin e Dialogut deri më tani dhe diskutuan hapat e ardhshëm, përfshirë nivelin e ardhshëm të nivelit të lartë, si dhe takimin e ardhshëm të Kryenegociatorëve.

Gjatë qëndrimit të tij në Prishtinë, Emisari i posaçëm i BE-së, gjithashtu u takua me Presidenten Vjosa Osmani, Kryetarin e Kuvendit Glauk Konjufca, udhëheqësit e grupeve parlamentare, si dhe udhëheqësit e partive politike, përfshirë PDK -në, LDK -në, AAK -në dhe Listën Serbe. Në takimet e tij, ai theksoi rolin e rëndësishëm të parlamentit dhe opozitës në mbështetjen e qeverisë në Dialogun e lehtësuar nga BE-ja.

“Kosova ka bërë përparim të madh në shumë fusha dhe shumë nga kjo mund t'i atribuohet drejtpërdrejt Dialogut, por vetëm paramendoni përfitimet shtesë që Kosova mund t’i ketë për qytetarët e saj duke arritur një marrëveshje përfundimtare të normalizimit gjithëpërfshirëse me Serbinë", theksoi Emisari i posaçëm i BE-së, Lajçak.

Gjatë vizitës së tij, ai gjithashtu shkëmbeu mendime me përfaqësuesit e komunitetit të biznesit në Kosovë dhe diskutoi me studentët për përfitimet e normalizimit të plotë të marrëdhënieve me Serbinë.

Seksionet editoriale: