Kancelarija Evropske unije na Kosovu
Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 268

Zvaničnici Kosova i Evropske komisije održali su razgovore o dešavanjima tokom poslednje godine u oblastima energetike, životne sredine, klime, prevoza i regionalnog razvoja.

Languages:

Podstičemo građane Kosova da iskoriste svoje pravo glasa uz poštovanje svih mera protiv pandemije COVID-19.

Languages:

Zvaničnici kosova i Evropske unije okupili su se na digitalnom zasedanju 10.02.2021. god. da bi razgovarali o dešavanjima tokom prošle godine u oblastima od obrazovanja, socijalne politike i zapošljavanja preko telekomunikacija i audiovizuelne politike, do kulturne baštine. Zasedanju su zajednički predsedavali Kabinet premijera i Generalna uprava Evropske komisije za politiku susedstva i pregovore o proširenju, uz učešće stručnjaka iz Generalne uprave i ministarstava.

Languages:

Kosovo i Evropska unija održali su u sredu, 3. februara 2021. godine, 5. zasedanje Pododbora Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za unutrašnje tržište, konkurentnost i zaštitu zdravlja i potrošača.

Languages:

Šef Kancelarije EU na Kosovu/specijalni predstavnik EU, ambasador Tomaš Sunjok, zajedno sa kosovskim ministrom pravde, predsedavajućima Sudskom savetu i Tužilačkom savetu, kao i sa direktorom Akademije pravde, pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra.

Languages:

Hulla & Co Human Dynamics GmbH & Co KG /deo DAI Global-a https://www.dai.com / sa zadovoljstvom objavljuje poziv za kratkoročne stručnjake za Projekat PODRŠKA EU INSTITUCIJI OMBUDSMANA /trajanje do septembra 2022. godine/.

Languages:

Šef Kancelarije EU na Kosovu/specijalni predstavnik EU Tomaš Šunjog (Tomáš Szunyog) potpisao je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih se pruža podrška za socijalno ugrožene grupe na Kosovu u vreme pandemije koronavirusa.

Languages:

Evropska komisija je danas usvojila paket od 70 miliona evra u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II), kako bi pomogla finansiranje pristupa partnera zapadnog Balkana vakcinama protiv COVID-19, koje su nabavile države članice EU-a.

Languages:

Iznos od 24,05 miliona evra fondova budžetske pomoći koje obezbeđuje Evropska komisija isplaćen je kosovskom Trezoru u decembru 2020. Ovo fondovi su deo sveukupne pomoći EU za ublažavanje uticaja virusa COVID-19, za podršku modernizaciji kosovske javne uprave i za jačanje upravljanja javnim finansijama. 

 EU će nastaviti da podržava Kosovo preko potrebnim fondovima za ublažavanje socijalno – ekonomskog uticaja krize COVID-19 na kosovsku populaciju i biznise.

Languages:

Pages