Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë
Përfaqësuesi i Posaçëm i Bashkimit Evropian në Kosovë

EEAS RSS Feeds

Displaying 61 - 70 of 188

Op-Ed nga Nataliya Apostolova, Shefe e Zyrës së BE-së në Kosovë/Përfaqësuese e Posaçme e BE-së botuar në Koha Ditore

Komisioni miratoi sot strategjinë për një ‘perspektivë të besueshme të zgjerimit dhe për angazhim të shtuar të BE-së me Ballkanin Perëndimor’

Kosova dhe Bashkimi Evropian mbajtën takimin e dytë të Nënkomisionit për Tregun e Brendshëm, Konkurrencën dhe Mbrojtjen e Konsumatorit dhe Shëndetit

Konkursi përfundimtar dhe hapja e aplikimit (15/JAN/2018)

Deklaratë nga Zyra e BE-së /Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së, dhe Shefat e Misioneve të BE-së në Kosovë

OP-ED për Kosova Sot nga Nataliya Apostolova, Shefe e Zyrës së BE-së në Kosovë/Përfaqësuese e Posaçme e BE-së

Zyrtarë të Bashkimit Evropian dhe të Kosovës u takuan në Prishtinë me 14 dhe 15 dhjetor 2017 për të diskutuar sigurinë, luftën kundër terrorizmit dhe luftën kundër ekstremizmit të dhunshëm. Delegacionin e BE-së e kryesoi Zëvendëssekretari i Përgjithshëm Pedro Serrano nga Shërbimi i Veprimit të Jashtëm Evropian (EEAS), bashkë me Koordinatorin e BE-së për Luftën Kundër Terrorizmit, Gilles de Kerchove, dhe Drejtorin Gjeneral, Olivier Onidi, nga DG HOME. Vizita është vazhdimësi e vizitave të nivelit të lartë në Ballkanin Perëndimor për këto çështje.

Është mbajtur takimi i radhës i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit i organizuar për herë të parë nga Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) dhe i udhëhequr nga kryesuesi i këtij këshilli, Blerim Isufaj

Në vitin 1948, pas Luftës së Dytë Botërore shkatërruese, e cila solli ndarje te dhimbshme në Evrope dhe okupimin e shumë shteteve evropiane, bashkësia ndërkombëtare u zotua të përkufizoj, promovoj dhe të mbrojë të drejtat e njeriut. Deklarata Universale për të Drejtat e Njeriut, të cilën e shënojmë me 10 dhjetor, ka mishëruar këto parime të përbashkëta dhe ka pas ndikim të madh në zhvillimin e botës. Megjithatë, gati shtatëdhjetë vjet më vonë, jemi larg nga respektimi i plotë i këtyre zotimeve në të gjithë botën dhe e kuptojmë që të gjitha shtetet duhet të bëjnë më shumë për këtë.

Languages:

Pages