Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë
Përfaqësuesi i Posaçëm i Bashkimit Evropian në Kosovë

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 257

Në prill, maj dhe qershor, BE-ja e furnizoi Kosovën me 10 autoambulanca, 100 shtretër spitalorë, 150 pompa infuzioni, 127 monitorues të pacientëve, 1.6 milion doreza të ndryshme mbrojtëse mjekësore, 60 mijë maska të frymëmarrjes FFP2, 60 mijë kominoshe njëpërdorimshe, 23 mijë mburoja për fytyrën, 3 mijë syze mbrojtëse, 26 mijë litra dezinfektues të duarve, 10 komplete çarçafësh dhe 50 kuti për transportimin e mostrave laboratorike.

Kosova dhe Bashkimi Evropian mbajnë takimin e katërt të nën-komitetit për Drejtësi, Liri dhe Siguri të Marrëveshjes së Stabilizimit dhe Asociimit

"Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, si parim kyç i sundimit të ligjit, ne ftojmë të gjithë aktorët politikë të Kosovës që ta zbatojnë atë. Tani i takon Kuvendit që t’i ndërmerr hapat e nevojshëm kushtetues, në përputhje me vendimin e Gjykatës.

Programi i Reformave Ekonomike (PRE) 2020-2022 u diskutua nga përfaqësuesit e Shteteve Anëtare të BE-së, Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë, Komisionit Evropian dhe Bankës Qendrore Evropiane, si dhe nga përfaqësuesit e bankave qendrore të Ballkanit Perëndimor dhe Turqisë në takimin e tyre vjetor të dialogut për politika ekonomike që u mbajt të marten në Bruksel. 

Udhëheqësja e Zyrës së BE-së/Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së në Kosovë, Udhëheqësit e Misioneve të BE-së, Ambasadorët e Norvegjisë, Zvicrës dhe Mbretërisë së Bashkuar, Udhëheqësi për Kosovën i Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, dhe Menaxheri i Vendit i Bankës Botërore janë përkrah popullit të Kosovës në këto kohë sfiduese, dhe jemi të vendosur të vazhdojmë ta mbështesim Kosovën që ta tejkalojë këtë krizë.

Sot është Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë (IDAHOT). Me këtë rast, dua ta fokusoj këtë blog tek njerëzit që ende vuajnë nga diskriminimi dhe dhuna për shkak të identitetit të tyre dhe sepse nuk mund të jetojnë e të dashurojnë lirshëm dhe sipas dëshirës së tyre. Më konkretisht, ky është një homazh ndaj komunitetit të lezbikeve, homoseksualëve, biseksualëve, transgjinorëve dhe interseksualëve (LGBTI+) dhe të gjithë aktivistëve LGBTI+ që mbrojnë të drejtën për të qenë vetvetja.

 

Në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë, Bashkimi Evropian kremton pasurinë e diversitetit njerëzor dhe të drejtën e çdo njeriu të krenohet me atë që është, ta përcaktojë identitetin e vet, dhe të dashurojë personin që zgjedh.

Languages:

Lul Raka, Profesor i Mikrobiologjisë dhe Kontrollit të Infeksioneve në Universitetin e Prishtinës, është votuar si Evropiani i Vitit 2020, një çmim që ndahet çdo vit me rastin e Ditës së Evropës nga Bashkimi Evropian në Kosovë.

Më 9 maj ne shënojmë Ditën e Evropës. 70 vjetori i Deklaratës së Shumanit ofron një mundësi për të reflektuar për atë se çka nënkupton integrimi evropian dhe për rolin e BE-së në botë. Dua të përdor këtë postim në ‘blog’ për ta bërë këtë nga një këndvështrim personal, për të treguar se pse Evropa si ide dhe projekt politik ia vlen të mbrohet

Pages