Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë
Përfaqësuesi i Posaçëm i Bashkimit Evropian në Kosovë

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 150

Përfaqësuesit e Komisionit Evropian dhe autoritetet e Kosovës mbajtën takimin e Nënkomisionit të dytë të MSA-së për Ekonomi, Çështje Financiare dhe Statistika më 19 shtator 2018 në Prishtinë. Takimi u përqëndrua në ekonomi, çështje financiare, statistika dhe kontrollin financiar. Diskutimi u zhvillua në kuadër të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit (MSA), e cila hyri në fuqi në prill të vitit 2016. Në të gjitha fushat, Komisioni dhe Kosova u pajtuan për rëndësinë e zbatimit të Agjendës përkatëse të Reformave Evropiane dhe prioriteteve të Programit të Reformave Ekonomike si dhe rekomandimeve nga Raporti i Komisionit për Kosovën

Komisioni Evropian konfirmoi sot se Kosova i ka përmbushur dy kërkesat e mbetura për liberalizimin e vizave

Sot, Komisioni konfirmoi se Kosova i ka përmbushur dy kërkesat e mbetura për liberalizimin e vizave, konkretisht për ratifikimin e marrëveshjes së demarkacionit të kufirit me Malin e Zi dhe për arritje të forta në luftën kundër krimit dhe korrupsionit, duke përmbushur pra të gjitha standardet e përcaktuara në Udhërrëfyesin për Liberalizimin e Vizave.

Fillon projekti i ri dy-milionësh i BE dhe UNDP për zhvillim të besimit dhe respektit ndërmjet komuniteteve për trashëgimi kulturore

Projektet e Komisionit Evropian në Kosovë, të cilat mbulojnë fusha si qeverisja dhe arsimi, uji dhe energjia, të drejtat e njeriut dhe siguria.

EU Office in Kosovo and UNICEF Kosovo Office, together with the Government of Kosovo and other local institutions, marked today the 10th Anniversary of Justice for Children Reforms.

Kosova dhe Bashkimi Evropian diskutojnë tregtinë, industrinë, doganën dhe tatimet brenda kornizës së MSA-së

Kosova dhe Bashkimi Evropian mbajtën takimin e dytë të nën-komitetit për Drejtësi, Liri dhe Siguri të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit

Prishtinë, 29 maj 2018 - Sot, Shefja e Zyrës së BE/Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së, Natalija Apostolova, Shefja e Misionit të EULEX-it në Kosovë, Aleksandra Papadopoulou, Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, së bashku me Kryetarin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Nehat Idrizi dhe Kryetarin i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Blerim Isufaj, mbajtën një takim të Bordit të Përbashkët Koordinues për Sundimin e Ligjit.

Kosova angazhohet të zbatojë reforma rigoroze për të përmirësuar rritjen gjithëpërfshirëse dhe konkurrueshmërinë, në dialogun me BE-në, Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë

Pages