Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë
Përfaqësuesi i Posaçëm i Bashkimit Evropian në Kosovë

Shtypi dhe media

Languages: Српски Në vitin 1948, pas Luftës së Dytë Botërore shkatërruese, e cila solli ndarje te dhimbshme në Evrope dhe okupimin e shumë shteteve evropiane, bashkësia ndërkombëtare u zotua të përkufizoj, promovoj dhe të mbrojë të drejtat e njeriut. Deklarata Universale për të Drejtat e Njeriut,
Have you obtained a short-stay ‘Schengen’ visa over the past 5 years, or would you like to make your voice heard on how these visas are issued? The European Commission (hereinafter the 'Commission') is reviewing the procedures for issuing 'Schengen' visas and would like to hear
Kumtesë për shtyp nga Zyra e BE-së/ Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së, EULEX-i dhe Shefat e Misioneve të BE-së në Kosovë
The Chief Observer, Mr Alojz Peterle, Member of the European Parliament, presented today the preliminary findings of the European Union Election Observation Mission on the 19 November Mayoral Runoffs in Kosovo.
In autumn 2017, the three-module CSDP training programme for Western Balkan partners took place in Brussels and Tirana. Altogether, about 60 participants attended all or part of the training. Austria and the Technical Assistance and Information Exchange Instrument (TAIEX) of the European Commission
Two faces of Kosovo municipal elections- Competitive and well-administered elections in most of Kosovo, while deep concerns persist over the democratic process in Kosovo Serb areas

Ambassador Apostolova on anti-corruption - Serbian

Video Description: 
The message of the Head of EU Office/EUSR, Nataliya Apostolova, for the anti-corruption week 2017
The message of the Head of EU Office/EUSR, Nataliya Apostolova, for the anti-corruption week- SRPSKI
Videos:  Ambassador Apostolova on anti-corruption- Serbian Video Description:  The message of the Head of EU Office/EUSR, Nataliya Apostolova, for the anti-corruption week 2017 Regions:  Kosovo Kosovo Editorial Sections:  Kosovo
World Day against the Death Penalty
The death penalty is incompatible with human dignity. It's inhumane and degrading treatment. It has no proven deterrent, allowing irreversible and fatal judicial errors. All of the EU has proudly abolished the death penalty.
Video mesazh nga Nataliya Apostolova për Ditën e Evropës 2017
Videos:  /file/video-mesazh-nga-nataliya-apostolova-p%C3%ABr-dit%C3%ABn-e-evrop%C3%ABs-2017_enVideo mesazh nga Nataliya Apostolova për Ditën e Evropës 2017 Regions: Kosovo Kosovo Editorial Sections: Kosovo
Bashkimi Evropian ka kohë që ka mbështetur partnerët e saj në Ballkanin Perëndimor në rrugët e tyre përkatëse të integrimit dhe Këshilli Evropian riafirmoi mbështetjen e saj të qartë për perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor më 9 mars 2017
Projekti i BE-së "Mbështetje për Këshillin Gjyqësor të Kosovës/Këshillin Prokurorial të Kosovës"
Raport i monitorimit të gjykatave në Prishtinë, Mitrovicë dhe Gjilan
Pjesëmarrja e grave në vendimmarrje në Kosovë konsiderohet të jetë e vogël përkundër kërkesës ligjore nga Ligji Nr. 05/L-020 për Barazi Gjinore, neni 6, pika 8, që thekson se “përfaqësimi i barabartë gjinor në të gjitha organet legjislative, ekzekutive dhe gjyqësore dhe institucionet e tjera
Editorial Sections: EOM Kosovo 2017 – Municipal & Mayoral Elections Election observation missions (EUEOMs) preliminary_statement_2_round_final_-_albanian.pdf
Editorial Sections: EOM Kosovo 2017 – Municipal & Mayoral Elections Election observation missions (EUEOMs) Foreign policy instruments ps_final_formatted-albanian.pdf
Të hënën, më 16 tetor 2017, Këshilli miratoi Raportin Vjetor të BE-së për të drejtat e njeriut dhe demokracinë në botë në vitin 2016.