Kancelarija Evropske unije na Kosovu
Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu

Young Cell Scheme, program Evropske unije za stipendiranje postdiplomskih studija za Kosovo

12/11/2018 - 15:43
From the blog

12 Runda Young Cell Scheme: Finalno obaveštenje

 

Kancelarija Evropske unije na Kosovu i Ministarstvo za evropske integracije objavljuju poziv za dostavljanje aplikacija za 12. rundu projekta “Young Cell Scheme”, u okviru programa Evropske unije za stipendiranje postdiplomskih studija za Kosovo, a koji se sprovodi od strane British Council-a. Poziv za dostavljanje aplikacija otvoren je od ponedeljka 12. novembra 2018 do ponedeljka 03. decembra 2018. Uspešni kandidati imaće priliku da pohađaju Master studije na Univerzitetima u zemljama Evropske unije. Program stipendiranja, čiji je radni jezik isključivo engleski, ponudiće do 40 školarina, gde je 10% od ukupnog broja stipendija rezervisano za državne službenike koji su već zaposleni u državnoj upravi (broj školarina može biti i niži, u zavisnosti od broja uspešnih kandidata i dostupnosti fondova). Ovaj poziv je otvoren za diplomirane studente prava, političkih nauka, ekonomije, poslovnog menadzmenta, društvenih nauka, istorije, međunarodnih odnosa, diplomatije, kriminologije i drugih nauka (kao što je navedeno u Pravilniku o proceduri koji se može preuzeti u delu “UKOLIKO ŽELITE DA APLICIRATE”) a koje su povezane sa sledećim sektorima:

  • Pravo – do 16 dostupnih stipendija
  • Javna administracija – do 8 dostupnih stipendija
  • Ekonomija – do 8 dostupnih stipendija
  • Kultura i zdravstvo (menadžment u zdravstvu i zdravstvena politika) – do 8 dostupnih stipendija

PREUZMITE KOMPLETNO FINALNO OBAVESTENJE NA SLEDEĆIM JEZICIMA:

ENGLISH

SHQIP

SRPSKI

>>>>>>> UKOLIKO ŽELITE DA APLICIRATE <<<<<<<

KLIKNITE OVDE DA OSTAVITE SVOJ EMAIL KAKO BISTE DOBILI DOKUMENTACIJU ZA APLICIRANJE UKLJUČUJUĆI I PRAVILA O PROCEDURI SELEKCIJE. PROVERITE DA LI STE ISPRAVNO NAPISALI SVOJ EMAIL.

ZA SVE KANDIDATE – SAVET ZA PISMENE ISPITE

Detaljno objašnjenje u vezi sa 3 testa koji sačinjavaju pismeni ispit nalazi se u Pravilniku o proceduri (str. 22-26), pa vam savetujemo da ga pažljivo pročitate. Kliknite ovde da preuzmete YCS RXII Pravilnik o proceduri, gde se osim detaljnih informacija o programu nalaze i opšti saveti u vezi sa ova 3 testa.

Kako biste se pripremili za Test znanja engleskog jezika, savetujemo vam da u sledećih nekoliko nedelja što više pratite radio i televiziju na engleskom, i da što više čitate na engleskom jeziku.

Kako biste se pripremili za Test znanja o Evropskoj uniji, preuzmite OVDE EU FACT SHEET (July 2014 edition) dokument koji je objavljen od strane Evropskog Parlamenta (ceo dokument u pdf formatu, 6,4MB), ili kliknite sledeći link za onlajn izdanje ovog dokumenta https://publications.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/ce72e... . Savetujemo vam da pročitate Pravilnik o proceduri gde se nalaze poglavlja koja će biti na testu, i da ih detaljno proučite u narednim nedeljama, i tako izbegnete pripremu u poslednjem trenutku.

Kako biste se pripremili za Test verbalnog i numeričkog rezonovanja, savetujemo vam da na internetu potražite testove pod istim imenom i da ih provežbate.

 

APLICIRAJ SAD 

Languages:
Urednički odeljci: