Kancelarija Evropske unije na Kosovu
Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu

Apostolova se danas sastala sa novoizabranim premijerom Ramuš Haradinaj

11/09/2017 - 15:37
Voices and views

Natalija Apostolova, šefica kancelarije EU na Kosovu/Specijalna predstavnica EU, danas se sastala sa novoimenovanim premijerom Kosova Ramušom Haradinajom, kako bi naglasila kontinuiranu podršku EU Vladi Kosova i ljudima u rešavanju svojih najvećih izazova, kao što su oni u ekonomiji, obrazovanju i vladavini prava. Ambasador Apostolova podsetila je na današnju izjavu EU i najavila da će uslediti pisma predsedniku Vlade i ministrima, ističući prioritete EU i načine na koje EU može dopuniti napore vlade u rešavaju pitanja važnih za narod.

Premijer Haradinaj zahvalio se EU na velikom doprinosu da Kosovo uspe. On je naglasio da će se njegova Vlada fokusirati na implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kao ključnog dokumenta kojim se uspostavljaju odnosi između Kosova i EU, i pozdravio je pisma ministrima kao sredstvo za pomoć u oblikovanju vladinih sektorskih politika. On se obavezao da će sarađivati sa svim zajednicama na Kosovu kako bi se osećale jednakim i punopravnim članovima kosovskog društva.

Premijer i ambasador EU složili su se da zajedno budu domaćini sastanka sa svim šefovima misija EU na Kosovu u narednim danima o detaljnom planu Vlade da podstakne odnose između Kosova i EU.

Languages:
Urednički odeljci: