Delegation of the European Union for the Pacific
Responsible for Cook Islands, Federated States of Micronesia, Fiji, Kiribati, Nauru, Niue, Palau, Republic of Marshall Islands, Samoa, Solomon Islands, Tonga, Tuvalu, Vanuatu as well as the four Overseas Countries and Territories in the Pacific

Амбасадорот Самуел Жбогар за РСЕ: Насочете ја вашата енергија на реформите со истата одлучност како за Договорот од Преспа

20/01/2019 - 15:05
Видео

Вистински реформи значат промена во однесувањето и менталитетот, тие бараат искрена посветеност од политичарите и сите чинители. ЕУ сака да ги види промените кои ги посакуваат граѓаните – во судството, јавната администрација, борбата против корупцијата, разузнавачките служби, вели Жбогар во интервјуто.

Languages: