Delegation of the European Union to Ethiopia

Shtypi dhe media

press Category:  Council Conclusions Regions: Africa Angola Benin Botswana Burkina Faso Burundi Cabo Verde Cameroon Central African Republic Comoros Congo (Brazzaville) Côte d'Ivoire Djibouti DR Congo (Kinshasa) Equatorial Guinea Eritrea Eswatini Ethiopia Gabon Gambia Ghana Guinea Guinea
On 13 May 2019, the Council adopted the EU annual report on human rights and democracy in the world for 2018.
Deklaratë e Përfaqësueses së Lartë, Federica Mogherini, në emër të Bashkimit Evropian me rastin e Ditës Botërore për Liri të Shtypit, 3 maj 2019
The online consultation is open until 10th November 2020.
EU High Representative Josep Borrell and EU Commissioner Janez Lenarčič will be travelling to Ethiopia on Thursday, 8 October 2020. The visit focusses on both Ethiopia and the African Union and is a testimony of the close EU cooperation with both on the many topics of common interest.
Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen sot në fjalimin e saj të parë vjetor mbi gjendjen në Union, tregoi në mënyrë të detajuar rrugën të cilën Bashkimi Evropian duhet të ndjekë për të tejkaluar brishtësinë e krijuar nga kriza e koronavirusit dhe për të ndërtuar një Union të
Videos: 
HR/VP Josep Borrell on International Day of Multilateralism and Diplomacy for Peace
International Day of Multilateralism and Diplomacy for Peace
24/04/2020- HR/VP Josep Borrell on the International Day of Multilateralism and Diplomacy for Peace, and why the EU reaffirms its longstanding commitment to international cooperation and to the rules-based international order – above all in the light of tackling the Coronavirus pandemic.
Videos: 
Josep Borrell video message on coronavirus outbreak (subtitles)
Coronavirus outbreak
23/03/2020- HR/VP Josep Borrell on the outbreak of the Coronavirus pandemic, focusing on the engagement of different key actors of our society and the EU’s response, including the efforts to coordinate the repatriation of thousands of European stranded abroad.
Videos: 
World Day against the Death Penalty
World Day against the Death Penalty
The death penalty is incompatible with human dignity. It's inhumane and degrading treatment. It has no proven deterrent, allowing irreversible and fatal judicial errors. All of the EU has proudly abolished the death penalty.
/file/june-augustpdf_enJune-August.pdf June-August.pdf EU Delegation to Ethiopia- Newsletter Regions: Africa Ethiopia Related category: Ethiopia Background color:    Editorial Sections: Ethiopia Group content visibility:  Use group defaults Groups audience:  EU Delegation to Ethiopia
    The European Union Delegation to Ethiopia is seeking expressions of interest from organizations that can successfully implement Component 3 of the EU Trust Fund funded action ' Stimulating economic opportunities and job creation for refugees and host communities in Ethiopia in support of
/file/january-maynewsletterzip_enjanuary-may_newsletter.zip january-may_newsletter.zip EU Delegation to Ethiopia- Newsletter Regions: Africa Ethiopia Related category: Ethiopia Background color:    Editorial Sections: Ethiopia Group content visibility:  Use group defaults Groups audience:  EU