Delegacioni i Bashkimit Evropian ne Shqiperi

EEAS RSS Feeds

Displaying 21 - 30 of 298

E dashur Ministre Gjonaj,

I dashur Ministër Moser,

Të dashur miq,

Dita e sotme shënon finalizimin e një prej projekteve binjakëzues më sfidues që BE-ja ka financuar në Shqipëri gjatë viteve të fundit.

Ideja për këtë projekt binjakëzimi u zhvillua në vitin 2015 dhe që nga shtatori 2016, Austria dhe Gjermania kanë punuar brenda zyrës së Koordinatorit Kombëtar kundër Korrupsionit për të mbështetur formulimin, koordinimin dhe zbatimin e politikave anti-korrupsion.

Languages:

Më 24 prill u zhvillua në Bruksel takimi i Nënkomitetit të 11-të mbi Drejtësinë, Lirinë dhe Sigurinë mes BE-së dhe Shqipërisë. Përfaqësuesit nga Komisioni Evropian dhe autoritetet shqiptare diskutuan zhvillimet më të fundit në fushën e shtetit ligjor dhe të drejtave themelore. Takimi u bashkëkryesua nga znj. Michela Matuella, Shefe e Njësisë për Shqipërinë dhe Bosnje-Hercegovinën në Drejtorinë e Përgjithshme për Politikat Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit të Komisionit Evropian (Komisioni) dhe z. Sokol Dedja, Zëvendësministër për Evropën dhe Punët e Jashtme.

Languages:

Publikim vendor për thirrje për propozime

Programi i Bashkëpunimit Ndërkufitar Mali i Zi – Shqipëri 2014-2020

EuropeAid/162-527/ID/ACT/ME

Languages:

Edicioni i 7-të i Forumit të Ballkanit Perëndimor për Shoqërinë Civile, i cili u zhvillua në Tiranë, më 16 dhe 17 prill, përfundoi me një thirrje që Komisioni i ardhshëm ta mbajë politikën e zgjerimit në Ballkanin Perëndimor si një nga prioritetet e tij në interes si të rajonit ashtu dhe të BE-së.

Më shumë se 180 përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile nga Ballkani Perëndimor dhe BE-ja morën pjesë në veprimtarinë e organizuar nga Komiteti Ekonomik dhe Social Evropian (KESE), me mbështetjen e Komisionit Evropian dhe Këshillit për Bashkëpunim Rajonal.

Languages:

I nderuar Ministri Cakaj dhe Kryetari Veliaj,

I dashur President i KESE-së, z. Jahier dhe znj. Slavova,

Zonja dhe zotërinj,

Së pari, do të doja të falënderoja Komitetin Ekonomik dhe Social Evropian dhe qytetin e Tiranës për organizimin dhe pritjen e këtij forumi. E di se është bërë shumë punë për realizimin e një programi kaq ambicioz. Urime dhe një falënderim të madh për të gjithë personat e përfshirë.

Languages:

Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri po organizon tre sesione informimi për palët e interesuara dhe aplikantët potencialë në lidhje me thirrjen për propozime Mbështetja e të Drejtave të Njeriut përmes Skemave Mbështetëse të Vendit - EIDHR - referenca e botimit: EuropeAid/163516/DD/ACT/AL.

 

Lutemi gjeni më poshtë vendet dhe datat e sakta të sesionit të informimit.

 

Languages:

Parlament, 12 prill, ora 10.00

I dashur Kryetar i Kuvendit, z. Ruçi, deputetë, ministre Spiropali, kryetarë dhe përfaqësues të institucioneve të pavarura, të dashur ambasadorë dhe kolegë:

Unë jam këtu sot për të shprehur mbështetjen tonë për punën e institucioneve të pavarura, të cilat janë shtylla kurrizore e një shteti dhe shoqërie demokratike. Bashkimi Evropian inkurajon fuqimisht përpjekjet e parlamentit, por edhe të qeverisë, për të përmirësuar koordinimin dhe llogaridhënien në punën e institucioneve të pavarura.

Languages:

Me rastin e Javës së Evropës 2019, Shtëpia e Evropës ka nderin të çelë një konkurs për përvojën më të mirë vullnetare, i hapur për të gjithë individët, duke përfshirë, por jo vetëm, aktivistë, studentë ose vullnetarë, si dhe organizata joqeveritare apo organizata rinore në Shqipëri.

Ne na pëlqen të tregojmë histori të bukura vullnetarësh! Ne shpresojmë që ju do të mendoni ta ndani historinë tuaj për të frymëzuar të tjerët që të ndjekin shembullin tauj.

Languages:

Me rastin e Javës së Evropës 2019, Shtëpia e Evropës ka nderin të çelë një konkurs fotografik të hapur për të gjithë fotografët profesionistë ose joprofesionistë në Shqipëri.

Fotografitë e paraqitura duhet të demonstrojnë apo ilustrojnë marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe BE-së. Nëse keni një fotografi të bukur dhe kuptimplotë, kjo është mundësia juaj për ta ndarë me ne. Nëse keni një histori për të treguar, na thoni ku, kush, çfarë dhe pse.

Pjesëmarrësit mund t’i paraqesin fotografitë e tyre me email në info@europehouse.al.

Languages:

Pages