Delegacioni i Bashkimit Evropian ne Shqiperi

EEAS RSS Feeds

Displaying 1 - 10 of 354

Takimi i gjashtëmbëdhjetë i Konferencës së Komisioneve Parlamentare për Integrimin/Çështjet Evropiane e vendeve që marrin pjesë në Procesin e Stabilizimit dhe Asociimit në Evropën Juglindore (COSAP)

17 janar 2020

Languages:

Bashkimi Evropian do të organizojë konferencën ndërkombëtare të donatorëve më 17 shkurt, në Bruksel, për të mbështetur përpjekjet për rindërtim në Shqipëri pas tërmetit që goditi vendin në fund të nëntorit, njoftoi sot Pr

Languages:

Me kërkesën e Qeverisë së Shqipërisë, Bashkimi Evropian, Kombet e Bashkuara dhe Banka Botërore janë angazhuar të kryejnë së bashku një vlerësim gjithëpërfshirës të pasojave, ndikimeve dhe nevojave që vijnë nga tërmeti i 26 nëntorit. Katastrofa natyrore i kushtoi Shqipërisë jetën e 51 personave dhe la të paktën 14,000 banorë pa shtëpi. Qindra ndërtesa kanë pësuar dëme serioze.

Languages:

Sot, gjatë javës së CEFTA-s, Komisioni Evropian nënshkroi 10 milion Euro grante të BE-së për nxitjen e mëtejshme të integrimit ekonomik rajonal.

Languages:

Inxhinierë shqiptarë dhe ndërkombëtarë, me mbështetjen e Ekipit të Mbrojtjes Civile të BE-së, kanë vlerësuar 1.850 ndërtesa që janë identifikuar si kritike nga autoritetet shqiptare në 10 bashki të prekura.

Languages:

Këtë vit ne festojmë 10-vjetorin e Kartës së të Drejtave Themelore dhe 30-vjetorin e Konventës së OKB-së për të Drejtat e Fëmijëve. Megjithatë, këto të drejta vazhdojnë të sfidohen në të gjithë botën. Në veçanti, fëmijët dhe të rinjtë vazhdojnë të jenë viktimat kryesore të shkeljeve të të drejtave të njeriut. Ata detyrohen të kërkojnë strehim, rekrutohen si ushtarë, detyrohen të punojnë apo të ndahen nga familjet kundër vullnetit të tyre.

 

Languages:

Këtë vit festojmë 10 vjetorin e Kartës e Drejtave Themelore dhe 30 vjetorin e Konventës së KB-së për të Drejtat e Fëmijëve. Por, këto të drejta akoma mbesin një sfidë kudo në botë. Në veçanti, fëmijët dhe të rinjtë akoma janë viktima kryesore të shkeljeve të drejtave të njeriut. Ata janë të detyruar të kërkojnë strehim, të rekrutohen si ushtarë, detyrohen të punojnë apo të largohen nga familjet kundër dëshirës së tyre.

Languages:

Përfaqësues nga Komisioni Evropian dhe Shqipëria u takuan në Bruksel, më 6 dhjetor 2019, për të diskutuar nivelin e zbatimit të MSA-së dhe përafrimin e legjislacionit të vendit me acquis të BE-së në fushën e bujqësisë dhe peshkimit, përfshirë çështjet e sigurisë ushqimore, veterinarisë dhe ato fitosanitare. Takimi u bashkëkryesua për BE-në nga znj.

Languages:

Në misionin e tij të parë si Koordinator për Reagimin ndaj Emergjencave në Evropë, Janez Lenarčič, Komisioner i BE-së për Menaxhimin e Krizave, ndodhet në Shqipëri më 5 dhjetor për të vlerësuar dëmet dhe nevojat parësore për rindërtim.

Kjo pas njoftimit të djeshëm nga Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, për 15 milion Euro fonde të BE-së për të mbështetur menjëherë popullin shqiptar pas tërmetit shkatërrimtar.

Languages:

Pages